Шість великих десантних кораблів РФ завершили перехід в окупований Севастополь

Шість великих десантних кораблів РФ завершили перехід в окупований Севастополь

Укрінформ
Загін із шести великих десантних кораблів (ВДК) Північного та Балтійського флотів Росії прибув до окупованого Севастополя.

Як повідомляє Укрінформ, про це повідомляє прес-служба Південного військового округу.

Уточнюється склад групи ВДК: "Корольов", "Мінськ", "Калінінград", "Петро Моргунов", "Георгій Побідоносець" та "Оленєгорський гірник".

Раніше Міноборони РФ повідомило, що шість ВДК Балтійського та Північного флотів "здійснюють плановий перехід із Середземного до Чорного моря, де візьмуть участь у військово-морських навчаннях".

У Севастополі екіпажі великих десантних кораблів проведуть післяпоходовий огляд, поповнять запаси паливно-мастильних матеріалів, питної води та продовольства, а також матимуть можливість для відпочинку. "Найближчим часом загону великих десантних кораблів ВМФ Росії належить продовжити виконання завдань відповідно до плану бойової підготовки ВМФ", - заявляють військові.

Читайте також: Шість десантних кораблів РФ переходять із Середземного до Чорного моря «для навчань»

Раніше, 20 січня, Міноборони Росії повідомило про початок серії маневрів ВМФ за участю понад 140 кораблів і суден, понад 10 тис. військових. Навчання під загальним керівництвом головного комітету ВМФ РФ Миколи Євменова проходять в акваторіях морів, що прилягають до російської території, а також в «оперативно важливих районах Світового океану».

Маневри проходять на тлі накопичення військових підрозділів РФ на тимчасово окупованих територіях України та навколо її кордонів. Ці військові приготування Кремль намагається використати для прямого шантажу США та НАТО, яким висуває ультиматум з вимогою гарантувати нерозповсюдження НАТО на схід та відмову країн Північноатлантичного союзу від своєї політики безпеки. У разі відмови Заходу прийняти такі російські «пропозиції», кремлівська влада публічно загрожує застосувати заходи «військового та військово-технічного характеру».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-