Двом колишнім правоохоронцям повідомили про підозру за підривну діяльність проти України у Криму

Двом колишнім правоохоронцям повідомили про підозру за підривну діяльність проти України у Криму

Укрінформ
Правоохоронці повідомили про підозру двом колишнім українським правоохоронцям щодо проведення підривної діяльності проти України в Криму.

Про це інформує пресслужба прокуратури Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, передає Укрінформ. 

“За процесуального керівництва прокуратури автономії повідомлено про підозру двом колишнім заступникам начальника Сімферопольського міського управління ГУ МВС в АР Крим за ч. 1 ст. 111 КК України (державна зрада). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від десяти до п'ятнадцяти років”, - йдеться у повідомленні.

Зокрема, досудове розслідування встановило, що підозрювані склали присягу працівників органів внутрішніх справ України, присягнувши залишатися відданими народові України, суворо дотримуватися Конституції України та чинного законодавства.

“Однак, під час окупації півострова у 2014 році підозрювані зрадили присязі та перейшли на службу до незаконно створеного “Міністерства внутрішніх справ Республіки Крим”, яке пізніше увійшло до складу “Міністерства внутрішніх справ РФ”, обійнявши посади “заступника начальника поліції МВС Республіки Крим” та “заступника начальника поліції охорони громадського порядку управління МВС Росії у м. Ялта”, - уточнюється у повідомленні.

Читайте також: В окупованому Криму – нові справи і вироки через незаконний призов до армії РФ

Зазначається, що своїми діями та рішеннями «правоохоронці» сприяли становленню окупаційної адміністрації РФ, шляхом безпосередньої участі в роботі незаконно створених правоохоронних органів, а також надавали допомогу представникам держави-окупанта у проведенні підривної діяльності проти України.

Як повідомлялося, 24 січня у прокуратурі АРК поінформували, що до суду направлено кримінальну справу стосовно ще одного судді-зрадника, який порушив присягу на вірність Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-