В окупованому Криму – нові справи і вироки через незаконний призов до армії РФ

В окупованому Криму – нові справи і вироки через незаконний призов до армії РФ

Укрінформ
У тимчасово окупованому Криму триває кримінальне переслідування за відмову від служби у російській армії: у жовтні правозахисниками зафіксовано 4 нові кримінальні справи та 10 нових вироків за ухилення від служби у Збройних силах РФ.

Про це повідомляється на сайті Кримської правозахисної групи, повідомляє Укрінформ.

«У жовтні Кримська правозахисна група зафіксувала 4 нові кримінальні справи стосовно мешканців Криму за ст. 328 КК РФ (Ухилення від служби у Збройних силах РФ)», - йдеться у повідомленні.

Крім того, як зазначили правозахисники, за останній місяць було зафіксовано 10 нових вироків, винесених за ст. 328 КК РФ.

За даними КПГ, станом на кінець жовтня за весь період окупації Криму до так званих судів передано 271 кримінальну справу за ухилення від служби у ЗС РФ. За 259 із них вже винесено вироки, ще 12 перебувають на стадії розгляду.

Читайте також: В окупованому Криму провели 13 незаконних призовів – прокуратура АРК

У Кримській правозахисній групі нагадали, що здійснення призову жителів окупованих територій до лав армії держави-окупанта, а також пропаганда служби, що проводиться на території Криму у ЗС РФ, порушують ст. 51 Конвенції про захист цивільного населення під час війни (Четвертої Женевської Конвенції), а переміщення громадян України на службу до регіонів Росії порушує на додачу ст. 49 цієї конвенції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-