До суду передали справу ще одного кримського «судді», якого звинувачують у держзраді

До суду передали справу ще одного кримського «судді», якого звинувачують у держзраді

Укрінформ
До суду направлено кримінальну справу стосовно ще одного судді-зрадника, який порушив присягу на вірність Україні.

Про це повідомляє прокуратура Автономної Республіки Крим і м. Севастополь, повідомляє Укрінформ.

"За процесуального керівництва прокуратури автономії, в порядку спеціального досудового розслідування, до суду скеровано обвинувальний акт стосовно "голови Сімферопольського районного суду Республіки Крим. Дії обвинуваченого кваліфіковано як державна зрада (ч. 1 ст. 111 КК України).", - йдеться в повідомленні.

За даними прокуратури, санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від дванадцяти до п’ятнадцяти років.

Читайте також: Литва заборонила в'їзд Корольовій та Хабібу, які давали концерти в окупованому Криму

Повідомляється, що до окупації півострова обвинувачений перебував на посаді судді Центрального районного суду міста Сімферополя, у 2014 році зрадив присязі на вірність народу України та обійняв посаду голови незаконно створеного "Сімферопольського районного суду Республіки Крим".

Обвинувачений надавав допомогу представникам держави-окупанта у переході судової системи України, що діяла в Криму, на відправлення правосуддя за законодавством РФ та сприяв окупаційним органам влади у придушенні спротивів окупації півострова з боку кримчан. Зокрема, "суддя" виніс незаконне рішення у справі про адміністративне правопорушення та призначив стягнення у вигляді штрафу розміром 10 тисяч рублів.

Читайте також: У Національному художньому музеї презентували аудіогід кримськотатарською мовою

Таким чином, зазначили у прокуратурі АР Крим і м. Севастополь, своїми діями та рішеннями обвинувачений сприяв становленню та зміцненню окупаційних судових органів на півострові, та надавав допомогу представникам іноземної держави у проведенні підривної діяльності проти України.

Як повідомляв Укрінформ, Прокуратура Автономної Республіки Крим та м. Севастополя у грудні 2021 року скерувала до суду обвинувальний акт стосовно екссудді з Криму, обвинуваченої в держзраді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-