Литва заборонила в'їзд Корольовій та Хабібу, які давали концерти в окупованому Криму

Литва заборонила в'їзд Корольовій та Хабібу, які давали концерти в окупованому Криму

Укрінформ
У Литві внесли до списку нев'їзних осіб російських виконавців Наташу Корольову та Хабіба Шаріпова через концерти у тимчасово окупованому Криму.

Про це повідомляє литовське телерадіомовлення LRT, повідомляє Укрінформ.

Як зазначається, Корольова та Хабіб не зможуть відвідувати Литву до 21 січня 2027 року.

Департамент міграції вніс двох російських артистів до списку осіб, яким заборонено в'їзд до Литви, після звернення голови Комітету Сейму з питань національної безпеки та оборони Лаурінаса Касчюнаса та його колеги.

Читайте також: Ще одній російській акторці заборонили в’їзд в Україну

У Вільнюсі скасовано концерт Хабіба, який мав відбутися у неділю увечері. За словами представника організаторів концерту, про статус небажаної у Литві особи виконавець дізнався вже після прибуття в Гельсінкі, де мав пересісти на рейс до Вільнюса.

Голова КНБО Лаурінас Касчюнас зазначив, що організатори концертів мають оцінювати геополітичну ситуацію, перш ніж запрошувати будь-якого виконавця. «Ми, ймовірно, за кілька хвилин від прямих військових дій проти наших друзів в Україні. Такі концерти повне непорозуміння. Я б не хотів бачити потреби у заборонах чи обмеженнях з боку держави, хотілося б, щоб такі рішення з'являлися завдяки обізнаності організаторів заходів», — сказав він.

Зазначається, що з тієї ж причини раніше до списку небажаних у Литві осіб були включені російські співаки Олег Газманов, Григорій Лепс та Філіп Кіркоров. Кіркоров оскаржив це рішення Литви, але програв суди.

Читайте також: В Україну не пустили російську модель, яка незаконно їздила в Крим

У травні минулого року Сейм Литви ухвалив поправки до Закону про правовий статус іноземців, які передбачають включення до списку небажаних у Литві осіб тих, хто публічно висловив підтримку агресивній політиці, що проводиться іноземною державою та порушує міжнародне право.

Як повідомлялося, 19 січня секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що біля кордону з Україною перебувають близько 127 тисяч російських військових.

Фото: Scanpix

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-