Кримчанам спростили процедуру оформлення виплати за «пакунок малюка»

Кримчанам спростили процедуру оформлення виплати за «пакунок малюка»

Укрінформ
Жителям тимчасово окупованого Криму спростили процедуру отримання виплати за "пакунок малюка" - тепер вони зможуть оформити її в додатку "Дія" без довідки з пологового будинку.

Про це повідомляє КримSOS, передает Укрінформ. 

"Є гарні новини для батьків новонародженої малечі. Тепер офіційно з 1 січня отримати грошову допомогу за "Пакунок малюка" можна без довідки з пологового будинку", - йдеться в повідомленні.

Як розповіла юристка КримSOS Анастасія Калініна, тепер батькам новонародженої малечі для отримання грошей замість "пакунка малюка" у "Дії" не потрібно надавати довідку, що родина не отримувала такий вид допомоги. В КримSOS нагадали, що оформити виплати за "Пакунок малюка" у додатку "Дія" можна з 17 грудня 2021 року. Сума виплати - 6300 грн.

За інформацією Міністерства цифрової трансформації, щоб отримати грошову компенсацію потрібно відкрити спеціальний рахунок у відділенні ПриватБанку, куди будуть зараховані кошти.

Також необхідно заповнити онлайн-заяву єМалятко або особисто звернутись до відділення з питань соціального захисту населення райдержадміністрації, виконавчого органу сільської, селищної, міської ради, центру надання адміністративних послуг.

Читайте також: Грошова компенсація за «пакунок малюка» - як оформити заявку онлайн

Для оформлення заяви потрібно мати електронний цифровий підпис (ЕЦП), який генерують у спеціалізованих центрах сертифікації, додатках "Дія" або "Приват24", або в будь-якому надавачі електронних довірчих послуг.

Як повідомлялося, 23 грудня 2021 року Кабінет Міністрів вніс зміни до постанов уряду від 25 листопада 2020 року № 1180 "Деякі питання надання при народженні дитини одноразової натуральної допомоги "пакунок малюка" та від 29 липня 2020 року № 744 "Деякі питання реалізації пілотного проєкту з монетизації одноразової натуральної допомоги "пакунок малюка", та надав можливість жителям тимчасово окупованих територій України отримати "пакунок малюка" або грошову компенсацію його вартості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-