Грошова компенсація за «пакунок малюка» - як оформити заявку онлайн

Грошова компенсація за «пакунок малюка» - як оформити заявку онлайн

Укрінформ
В єМалятко тепер можна оформити грошову компенсацію за “пакунок малюка”.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба Міністерства соціальної політики у Фейсбуці.

“У єМалятко вже доступна нова послуга — оформлення грошової компенсації за “пакунок малюка”, - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що компенсацію можуть оформити тільки ті батьки, які не отримали “пакунок малюка” у пологовому будинку або управлінні соцзахисту населення за місцем проживання.

Щоб отримати кошти, потрібно заповнити заявку онлайн особисто одному із батьків, а також відкрити спеціальний рахунок “Пакунок малюка” у будь-якому відділенні ПриватБанку. Кошти будуть зараховані тільки на цей рахунок.

У Мінсоцполітики зауважують, що розмір компенсації становить 6 300 грн у разі подання заяви у грудні 2021 року.

Кошти можна використати на придбання дитячих товарів офлайн або у інтернет-магазинах, список яких розміщений на сайті Міністерства соціальної політики.

За майже два роки існування сервісу єМалятко вже понад 222 тисячі українців подали заявки. 89% батьків реєструють народження дитини саме через єМалятко.

Як повідомлялося, механізм отримання грошової компенсації одноразової допомоги "Пакунок малюка" почав діяти з 1 вересня 2020 року.

Вартість одного "пакунка малюка" становить не менше трьох прожиткових мінімумів на дитину віком до шести років, встановлених на 1 січня року надання такої допомоги.

З 1 липня 2021 року запрацювала опція монетизації для родин, які надають перевагу коштам, а не натуральній допомозі у вигляді пакунка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-