Політв’язень Сервер Мустафаєв закликає ЗМІ розповідати про репресії в окупованому Криму

Політв’язень Сервер Мустафаєв закликає ЗМІ розповідати про репресії в окупованому Криму

Укрінформ
Політв’язень Кремля, активіст і громадянський журналіст Сервер Мустафаєв висловлює вдячність журналістам за привернення уваги до долі політв’язнів та їхніх родин і закликає ЗМІ більше розповідати про тих, кому Росія «огульно навішує ярлики «терористів» і «екстремістів».

Про це громадянський журналіст написав у своєму листі до Національної спілки журналістів України, який особисто передала у Києві голові НСЖУ Сергію Томіленку Майє Мустафаєва, дружина Сервера, передає Укрінформ з посиланням на пресслужбу НСЖУ.

«Кожен з нашої журналістської професії має робити щодня крок за кроком, писати сторінки за сторінками й не дати зійти з порядку денного всіх міжнародних, дієвих для вирішення питання Криму майданчиків», – переконаний Сервер Мустафаєв, який наразі перебуває у слідчому ізоляторі Новочеркаська Ростовської області.

Кримський громадянський журналіст наголошує, що «слова правди неможливо вбити», і попри мільярди, які Росія витрачає на «свою брехливу пропаганду», «наша єдність більша за штрафи, сильніша за автомати тиранічного режиму РФ».

У листі до НСЖУ Мустафаєв, який отримав від російського суду вирок у 14 років ув’язнення, закликає українських журналістів знайомитися ближче з сім’ями і дітьми в’язнів Кремля та розповідати про них всьому світу.

“Я завжди окремими сторінками минулого пам’ятаю мої зустрічі з журналістами України, Європи та зустріч в офісі НСЖУ. Вірю, що ми ще багато зробимо разом. Дикі строки нашого ув’язнення не гумові”, – пише Мустафаєв.

У Національній спілці журналістів України висловлюють щиру вдячність Майє Мустафаєвій за переданого листа від чоловіка і обіцяють посилювати солідарність із кримськими громадянськими журналістами.

“Із Сервером Мустафаєвим особисто зустрічався ще у 2018 році, радилися про убезпечення громадянських журналістів у Криму. Очевидно, що Росія репресіями хоче зупинити неконтрольоване нею інформування про реалії окупованого Криму. І єдиний наш інструмент допомоги ув’язненим колегам – національна і міжнародна журналістська солідарність. Розповідаючи про долі громадянських журналістів та їхні родини, ми посилюємо підґрунтя для урядів та міжнародних організацій у справедливих вимогах до Росії звільнити наших колег з-за ґрат”, - зазначив голова НСЖУ Томіленко.

Як повідомлялося, наприкінці грудня НСЖУ відкрила фотовиставку «Громадянські журналісти важливі» у солідарність із родинами ув’язнених громадянських журналістів Криму. На більшості фото – дружини та діти 10 журналістів, що перебувають за ґратами (Сервер Мустафаєв, Тимур Ібрагімов, Марлен Асанов, Сейран Салієв, Ремзі Бекіров, Руслан Сулейманов, Осман Аріфмеметов, Рустем Шейхалієв, Асан Ахтемов, Амет Сулейманов). За ініціативи НСЖУ Європейська федерація журналістів виступила зі спеціальною заявою з вимогою до Росії негайно звільнити ув’язнених кримських громадянських журналістів та фрілансера Радіо Свобода Владислава Єсипенка. Також ЄФЖ наприкінці року включила всіх згаданих журналістів до єдиного списку ув’язнених в Європі журналістів і закликала уряди до припинення переслідування працівників ЗМІ за виконання професійних обов’язків.

Фото: nsju.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-