Російський суд відмовив у скарзі на продовження арешту двом кримським політв'язням

Російський суд відмовив у скарзі на продовження арешту двом кримським політв'язням

Укрінформ
Російський військовий апеляційний суд відмовив у скарзі на продовження арешту кримським політв'язням Ернесту Ібрагімову та Олегу Федорову.

Про це у Фейсбуці повідомляє "Кримська солідарність", передає Укрінформ.

«Скаргу захисту на продовження строку тримання під вартою Ернесту Ібрагімову та Олегу Федорову, обвинуваченим у справі «Хізб ут-Тахрір», розглянули в апеляційному військовому суді по відеозв'язку із СІЗО-1 у Ростові-на-Дону… Аргументи захисту не знайшли своєї підтримки", - йдеться у повідомленні.

За даними «Кримської солідарності», адвокати наполягали на тому, що тяжкість злочину не може бути підставою для продовження строку тримання під вартою, але суд ухвалив рішення на користь обвинувачення.

Захист у ході слухання заявив відведення головуючому на підставі того, що він був суддею у «справі другої бахчисарайської групи», до якої Федоров та Ібрагімов мають відношення та представлені у матеріалах цієї «справи». Суд не задовольнив клопотання та продовжив розгляд у попередньому складі.

Суд також відмовив у наданні Ібрагімову перекладача, схваливши лише клопотання про допуск слухачів на процес.

У свою чергу, від Ібрагімова та Федорова надійшла скарга до суду на умови тримання у камері ростовського СІЗО, зокрема, на низьку температуру повітря.

Як повідомлялося, 17 лютого 2021 року під час масових обшуків у Бахчисараї Ібрагімова та Федорова затримали співробітники ФСБ. Спецслужби переслідують активістів за зустріч у мечеті з учасниками другої бахчисарайської групи «справи Хізб-ут-Тахрір», яка стала підставою для притягнення їх до кримінальної відповідальності. Зараз обидва активісти знаходяться у СІЗО Ростова-на-Дону.

Їх обвинувачують в участі в діяльності ісламської політичної партії Хізб ут-Тахрір, яка в Росії заборонена з 2003 року. На території України та більшості країн організація діє без обмежень на рівні національних законодавств.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-