Затриманий окупантами після обшуку у Криму активіст повернувся додому

Затриманий окупантами після обшуку у Криму активіст повернувся додому

Укрінформ
Кримськотатарський активіст із м. Старий Крим Наріман Аметов, затриманий російськими силовиками після обшуку у п'ятницю, повернувся додому.

Про це повідомила у Фейсбуці журналістка Лутфіє Зудієва, передає Укрінформ.

"Родичі повідомили "Кримську солідарність", що активіст Наріман Аметов зі Старого Криму, якого затримали після обшуку в рамках слідства у справі про підрив газопроводу в Перевальному, повернувся додому", - написала Зудієва.

Як повідомлялося, 17 грудня у м. Старий Крим російські силовики о 5.30 розпочали обшук у будинку Нарімана Аметова. До його завершення активіста відвезли у невідомому напрямку.

В будинку вилучили всі телефони, приставку для телевізора та Коран.

Наріману Аметову 33 роки, у нього троє дітей, молодшому з яких менше двох років, старшій - 11. За словами знайомих, Наріман небайдужий до того, що відбувається в Криму, відвідує суди, їздить до Ростова, бере участь у флешмобах на підтримку політв'язнів.

3 та 4 вересня в окупованому Криму силовики провели незаконні обшуки та затримання, зокрема першого заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джелялова, а також Азіза та Асана Ахтемових.

Джелялову спочатку висунули обвинувачення у пособництві в диверсії на газопроводі в селі Перевальне, а потім перекваліфікували обвинувачення у вчиненні диверсії у складі організованої групи (п. «а» ч. 2 ст. 281 КК РФ) та незаконне придбання, зберігання та перевезення вибухових пристроїв, скоєних організованою групою (год. 4 ст. 222.1 КК РФ). Згодом Джелялову висунули обвинувачення в контрабанді вибухового пристрою.

Асана Ахтемова обвинувачують у диверсії, скоєній групою осіб, незаконному придбанні, зберіганні вибухових речовин групою осіб та контрабанді вибухових пристроїв.

Фото: Кримська солідарність

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-