Резніков назвав інформатакою заяву ФСБ РФ про «український корабель» біля Керченської протоки

Резніков назвав інформатакою заяву ФСБ РФ про «український корабель» біля Керченської протоки

Укрінформ
Заяви з боку Росії про нібито просування українського корабля у бік Керченської протоки є інформаційною атакою.

Про це заявив міністр оборони Олексій Резніков в ефірі програми «Право на владу», повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Була провокаційна заява російської сторони, з боку ефесбешних кораблів, нібито наш український корабель становить загрозу і майже атакував Керченську протоку. Насправді це дуже дивно, тому що це пошуково-рятувальне судно наше, без озброєння, яке виконувало свою роботу, перебувало за 18 морських миль (більш як 33 км) в Азовському морі, яке є морем спільного користування. Тобто ми абсолютно на законних підставах там перебували. Цікаво, що ця провокаційна інформаційна атака була зроблена під час розмови Президента України Володимира Зеленського з президентом США Джозефом Байденом", - розповів Резніков.

За його словами, загрози для українського корабля й екіпажу немає, він "уже майже повернувся в порт, жодних інцидентів не сталося".

"У нас триває гібридна війна, і Російська Федерація ніяк не заспокоїться", - констатував міністр оборони.

Як повідомлялося, 9 грудня ФСБ РФ заявила, нібито український корабель “Донбас” перебуває у безпосередній близькості від Керченської протоки та "створює загрозу безпеці мореплавання".

У пресслужбі ООС назвали заяви ФСБ РФ фейковими й наголосили, що судно ВМС ЗСУ "Донбас" виконує завдання у своїх територіальних водах і не заходило "у чутливі зони", а тепер повертається на базу.

Фото: mil.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-