У Росії завтра розглянуть апеляцію «другої бахчисарайської групи»

У Росії завтра розглянуть апеляцію «другої бахчисарайської групи»

Укрінформ
Завтра у Військовому апеляційному суді міста Власіха Московської області відбудеться розгляд апеляційної скарги захисників так званої "другої бахчисарайської групи" на вирок Південного окружного військового суду.

Як передає Укрінформ, про це повідомила Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова у Телеграмі.

"У Південному окружному військовому суді в Ростові-на-Дону відбудеться судове засідання у так званій "справі Хізб ут-Тахрір", - поінформувала Омбудсман.

За її словами, завтра також планується судове засідання стосовно учасників "другої бахчисарайської групи" Олега Федорова та Ернеста Ібрагімова. Під час засідання планується розгляд справи по суті.

Окрім того, у суді розглядатимуть справу по суті кримськотатарського активіста, дитячого тренера із селища Октябрське Еміля Зіядінова.

Адвокати братимуть участь у судовому засіданні за допомогою відеозв’язку із т.з. "Кримського гарнізонного військового суду".

Денісова закликала Генерального консула України в Ростові-на-Дону Тараса Малишевського, міжнародні правозахисні організації відвідати незаконні судилища задля недопущення порушення прав незаконно утримуваних громадян України, а також сприяння забезпеченню права на захист і справедливий суд.

Як повідомляв Укрінформ, Ібрагімова та Федорова затримали 17 лютого 2021 року в їхніх будинках у Бахчисараї під час масових обшуків у Криму. Наразі обидва активісти перебувають у СІЗО Ростова-на-Дону. Їм ставиться в провину участь у діяльності ісламської політичної партії Хізбут-Тахрір, забороненої в Росії.

Еміля Зіядінова, вчителя фізкультури, країна-окупант безпідставно ув’язнила за активну громадянську позицію щодо незаконного переслідування кримських татар.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-