Кулеба сподівається перетворити декларації Кримської платформи на дії спільно з ОБСЄ

Кулеба сподівається перетворити декларації Кримської платформи на дії спільно з ОБСЄ

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба сподівається перетворити декларацію Кримської платформи на спільні дії разом з ОБСЄ.

Про це він заявив на міністерській зустрічі ОБСЄ в Стокгольмі, передає кореспондент Укрінформу.

«Як я обіцяв на Раді міністрів минулого року, Україна запустила Кримську платформу. Я вірю, що окупація та спроба анексії Криму будуть топпріоритетом для наступних головувань в ОБСЄ. Ми сподіваємося на співпрацю з наступним головуванням, окремо з національними делегаціями та генеральним секретарем ОБСЄ, аби перетворити декларацію Кримської платформи на наші спільні дії», - зазначив він.

Кулеба наголосив, що спроба анексувати частину суверенної держави вперше з часів Другої світової війни залишається найбільшою безпековою загрозою в історії ОБСЄ.

Як повідомляв Укрінформ, у столиці Швеції у четвер, 2 грудня, розпочалося 28-а Міністерська рада Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ) за участю глав МЗС з 57 країн-учасниць.

Кримська платформа – новий консультативний та координаційний формат, ініційований Україною з метою підвищення ефективності міжнародного реагування на окупацію Криму, відповіді безпековим викликам, посилення міжнародного тиску на Росію, запобігання подальшим порушенням прав людини та захисту жертв окупаційного режиму, а також досягнення головної мети – деокупації Криму та повернення його Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-