Наслідки окупації Криму: Джапарова очолила українську делегацію в Брюсселі

Наслідки окупації Криму: Джапарова очолила українську делегацію в Брюсселі

Фото
Укрінформ
Перший заступник міністра закордонних справ Еміне Джапарова очолила делегацію України для участі в дев’ятому раунді неформальних консультацій Україна-ЄС з питань правових наслідків тимчасової окупації Криму.

 Як передає Укрінформ, про це Джапарова повідомила у Твітері.

«У Брюсселі очолила делегацію України для участі в 9-у раунді неформальних консультацій Україна-ЄС з питань правових наслідків тимчасової окупації Криму. Обговорили весь спектр російської агресивної політики в та навколо Криму і Чорноморському регіоні + кроки для протистояння їй, зокрема в рамках Кримської платформи», - написала Джапарова.

За інформацією пресслужби МЗС, перемовини відбулися на рівні вищих посадових осіб міністерств і відомств України та Європейської служби зовнішньої діяльності і Європейської Комісії.

Джапарова детально поінформувала європейську сторону про агресивні дії РФ та її стратегію тиску на Україну, закликала мобілізувати підтримку України та сконцентрувати зусилля на тому, щоб стримати Росію від ескалації ситуації.

Українська делегація висловила вдячність за послідовність офіційного Брюсселя у питанні європейської політики невизнання та санкцій, а також запропонувала конкретні шляхи актуалізації та посилення ефективності цих політик з огляду на кричущі порушення прав людини з боку російської окупаційної адміністрації в Криму.

Українська сторона закликала посилити санкції проти Росії, у тому числі використовуючи Глобальний санкційний режим ЄС за порушення прав людини.

У ході консультацій сторони також обговорили шляхи та інструменти подальшого залучення ЄС до роботи Кримської платформи. Джапарова, зокрема, повідомила про підготовку до проведення на початку 2022 року міжнародного заходу міністерського рівня в рамках Кримської платформи - Чорноморської безпекової конференції.

Також відбувся обмін думками з питань розгляду судових позовів України проти Росії у міжнародних судах, покликаних відновити територіальну цілісність України в міжнародно визнаних кордонах.

«У рамках консультацій сторона ЄС висловила готовність активізувати фінансову підтримку регіонів України, наближених до тимчасово окупованого Криму, у тому числі регіон Приазов’я», - сказано в повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, 17 липня Джапарова обговорила з представником ЄС в Україні підготовку до саміту Україна-ЄС та ситуацію в Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-