Окупанти не передають листи Джелялову в СІЗО - адвокат

Окупанти не передають листи Джелялову в СІЗО - адвокат

Укрінформ
Окупанти в Криму не передають листів заарештованому у вересні кримськотатарському активісту, заступнику голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріману Джелялу (Джелялову).

Про це повідомив у Фейсбуці адвокат Микола Полозов, повідомляє Укрінформ.

"Листи Наріману так і не надходять. Напередодні принесли 3 листи, датовані початком листопада, і все. Хоча десятки людей пишуть йому", - йдеться у повідомленні.

Також Полозов написав про те, що опалення в камері, де утримується Джелял з ще одним ув'язненим, включили тільки вчора, в останній день осені. Це сталося після того, як адвокат поскаржився на відсутність тепла в камері Джеляла прокурору-наглядачеві та членам Громадської спостережної комісії з захисту прав людини в місцях примусового тримання (ГСК).

Як повідомлялося, 3 та 4 вересня в окупованому Криму силовики провели незаконні обшуки та затримання першого заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джеляла (Джелялова), а також активістів Азіза та Асана Ахтемових, Шевкета Усеїнова та Ельдара Одаманова.

6 вересня районний "суд" Сімферополя заарештував Джеляла, а 28 жовтня Київський районний "суд" Сімферополя за клопотанням слідчого ФСБ продовжив термін тримання під вартою до 23 січня 2022 року.

Заступника голови Меджлісу обвинувачують у вчиненні диверсії на газопроводі в селі Перевальному (ч. 1 статті 281 КК РФ). Йому загрожує до 20 років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-