У Росії завтра судитимуть учасників «другої сімферопольської групи»

У Росії завтра судитимуть учасників «другої сімферопольської групи»

Укрінформ
У Південному окружному військовому суді в Ростові-на-Дону 30 листопада відбудеться судове засідання у так званій справі Хізб ут-Тахрір. 

Як передає Укрінформ, про це Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова повідомила у Телеграмі.

Судове засідання відбудеться стосовно учасників «другої сімферопольської групи», до якої входять Енвер Аметов, Осман Арифмеметов, Яшар Муєдінов, Руслан Сулейманов та Рустем Шейхалієв. Під час засідання очікується розгляд справи по суті.

Денісова закликала генерального консула України в Ростові-на-Дону Тараса Малишевського і міжнародні правозахисні організації відвідати незаконні судилища задля недопущення порушення прав незаконно утримуваних громадян України, а також сприяння забезпеченню права на захист і справедливий суд.

Як повідомляв Укрінформ, у березні 2019 року в Криму пройшли масові обшуки і затримання кримських татар, внаслідок яких було заарештовано 25 осіб, що стали фігурантами другої сімферопольської «справи Хізб ут-Тахрір».

Усім фігурантам справи були пред'явлені обвинувачення за ч. 1 ст. 30 і ст. 278 КК РФ (приготування до насильницького захоплення влади), що загрожує до 10 років позбавлення волі).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-