МЗС викликало посла Болгарії через заяву президента країни про «російський» Крим

МЗС викликало посла Болгарії через заяву президента країни про «російський» Крим

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України 19 листопада запросило посла Болгарії в Києві Костадіна Коджабашева у зв’язку з висловлюваннями президента Болгарії Румена Радева про приналежність тимчасово окупованого Криму Росії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба МЗС.

"Українська сторона довела до посла позицію нашої держави про некоректність та неприпустимість висловлювань президента Болгарії Румена Радева стосовно Криму під час учорашніх передвиборчих теледебатів", - поінформували у зовнішньодипломатичному відомстві.

У МЗС наголосили, що слова чинного болгарського президента не сприяють розвитку добросусідських відносин та різко дисонують з офіційною позицією Софії на підтримку суверенітету та територіальної цілісності України в її міжнародно визнаних кордонах.

"Очікуємо на спростування президентом Болгарії Руменом Радевим його вчорашньої заяви", - заявили в МЗС.

Зазначається, що посол Коджабашев запевнив у незмінності позиції Болгарії щодо підтримки територіальної цілісності України, у тому числі Криму як невід’ємної частини території нашої держави, та зусиль з деокупації півострова, зокрема шляхом участі Болгарії в роботі Кримської платформи.

Як повідомлялося, президент Болгарії Румен Радев під час дебатів кандидатів у президенти 18 листопада заявив, що вважає Крим російською територією, а антиросійські санкції ЄС - неефективними.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-