ФСБ висунула третє обвинувачення кримчанину Асану Ахтемову

ФСБ висунула третє обвинувачення кримчанину Асану Ахтемову

Укрінформ
ФСБ Росії висунула кримчанину Асану Ахтемову третє обвинувачення – контрабанда вибухових пристроїв (ч.3, ст. 226.1 КК РФ).

Про це повідомляє Кримська правозахисна група з посиланням на адвоката Айдера Азаматова, повідомляє Укрінформ.

«Найсуворіше покарання за такий злочин - від 7 до 12 років позбавлення волі зі штрафом до одного мільйона рублів. Варто зазначити, що це вже третє обвинувачення, висунуте Асану Ахтемову», – повідомив Азаматов.

За його словами, «попередні два обвинувачення не дуже відрізняються за термінами покарання і лише підкреслюють мету таких обвинувачень».

Адвокат вважає, що після того, як його підзахисний повністю спростував показання, дані під тортурами, метою спецслужб є «по максимуму посилити обвинувачення так, щоб було ще страшніше Асану, проте Асан не здається».

Як повідомлялося, 3 і 4 вересня у тимчасово окупованому Криму силовики провели незаконні обшуки та затримання, зокрема першого заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джелялова, а також Азіза та Асана Ахтемових. 6 вересня районний «суд» Сімферополя заарештував Джелялова та братів Ахтемових до 4 листопада 2021 року.

Асана Ахтемова обвинувачують у «диверсії, вчиненій групою осіб» (ч. 2 статті 281 КК РФ). Йому також висунуто обвинувачення у незаконному придбанні, зберіганні вибухових речовин групою осіб (ч. 4 ст. 222.1 КК РФ). Адвокат вважає, що посилення обвинувачення є помстою Асану Ахтемову за те, що він змінив свої показання, в яких обмовив себе під тортурами.

28 жовтня «суд» у Криму продовжив на три місяці, до 23 січня 2022 року, арешт Асану Ахтемову, необґрунтовано обвинуваченому в підриві газопроводу в Сімферопольському районі.

Фото: crimeahrg.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-