«Суд» у Криму продовжив арешт братів Ахтемових до 23 січня

«Суд» у Криму продовжив арешт братів Ахтемових до 23 січня

Укрінформ
В окупованому Криму суд продовжив арешт Азізу Ахтемову до 23 січня 2022 року. Засідання проходило у закритому режимі.

Про це повідомляє у Фейсбуці "Кримська солідарність", передає Укрінформ. 

«Київський районний суд залишив Азіза Ахтемова під арештом до 23 січня 2022 року. Засідання пройшло у закритому режимі, незважаючи на заперечення захисту», - йдеться у повідомленні з посиланням на адвоката Сафіє Шабанову.

Слідчий клопотав про продовження запобіжного заходу, мотивувавши це тим, що Азіз Ахтемов може втекти від суду, чинити тиск на свідків і виїхати за межі РФ, маючи українське громадянство.

Захист у свою чергу вказав, що всі жителі Криму є громадянами України, у тому числі працівники правоохоронних органів та спецслужб.

У підсумку "суд" прийняв сторону обвинувачення, залишивши Ахтемова у СІЗО до 23 січня 2022 року.

Адвокати повідомили, що їм удалося передати Ахтемову кілька листів від родичів. На даний час він почувається набагато впевненіше, чітко стоїть на позиції своєї невинності.

Сторона захисту має намір подати апеляцію на рішення про продовження арешту Азіза Ахтемова.

Читайте також: Провокації і стукацтво: у Междлісі розповіли про обстановку в окупованому Криму

Окрім того, «суд» продовжив на три місяці, до 23 січня 2022 року арешт Асана Ахтемова, якого необґрунтовано обвинувачують у підриві газопроводу в Сімферопольському районі.

«Київський районний суд на 3 місяці продовжив арешт Асану Ахтемову, якого обвинувачують у скоєнні диверсії в Криму», - йдеться у повідомленні «Кримської солідарності» з посиланням на адвоката Рефата Юнуса.

Зазначається, що слідство аргументувало своє клопотання «тяжкістю можливого злочину», а також тим, що Ахтемов «може втекти та вплинути на свідків». Своєю чергою захист указав «суду», що Ахтемова 50 днів тримали в карантинній камері, йому були заборонені прогулянки.

За словами Юнуса, «це рекорд, і жоден ув'язнений не перебував у таких нелюдських умовах такий тривалий строк». Захисник повідомив, що вже звернувся у «прокуратуру» для проведення перевірки та встановлення причин тримання підзахисного у карантинній камері.

Незважаючи на висловлені заяви та клопотання, «суд» залишив Асана Ахтемова у СІЗО до 23 січня 2022 року. Адвокати не згодні з цим рішенням та будуть доводити його незаконність в апеляційних інстанціях.

Як повідомив адвокат, нині Асана перевели в камеру на 12 осіб і «почується він краще, ніж на карантині».

Читайте також: «Суд» у Криму продовжив на три місяці арешт Джелялова

3 та 4 вересня в окупованому Криму силовики провели незаконні обшуки та затримання першого заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джелялова, а також активістів Азіза та Асана Ахтемових, Шевкета Усеїнова та Ельдара Одаманова.

6 вересня районний «суд» Сімферополя заарештував Джелялова та братів Ахтемових до 4 листопада. Одаманов та Усеїнов отримали 14 та 15 діб «адміністративного арешту» відповідно.

Асана та Азіза Ахтемових звинувачують у «Диверсії, вчиненій групою осіб» (ч. 2 статті 281 КК РФ).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-