Спочатку повернемо «скіфське золото», а потім і Крим – Зеленський про рішення суду Амстердама

Спочатку повернемо «скіфське золото», а потім і Крим – Зеленський про рішення суду Амстердама

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський назвав рішення Апеляційного суду Амстердама (Нідерланди) про повернення колекції «скіфського золота» в Україну довгоочікуванною перемогою.

Як передає Укрінформ, про це Зеленський написав у Твітері.

"Довгоочікувана перемога України в суді Амстердама! «Скіфське золото» повернеться до України", - написав Зеленський.

Зеленський висловив вдячність суду за справедливе рішення, а командам Мін'юсту, МЗС і МКІП - за результат.

"Ми завжди повертаємо своє. Спочатку повернемо «скіфське золото», а потім і Крим", - наголосив Зеленський.

Читайте також: Окрадена Україна, або Як нас позбавляли власної історії

Своєю чергою міністр закордонних справ Дмитро Кулеба у відеокоментарі заявив, що Україна, яка завдяки наполегливій тривалій роботі домоглася рішення про повернення «скіфського золота», так само поверне й тимчасово окупований Крим.

«Сьогоднішнє рішення суду доводить, що довга та наполеглива командна робота досягає великих результатів. Я переконаний, що так само як ми повернули сьогодні «скіфське золото», ми повернемо наших людей і наші тимчасово окуповані території», - сказав Кулеба.

Він зазначив, що дипломатична команда МЗС разом з колегами з Міністерства юстиції і Міністерства культури та інформаційної політики протягом кількох років наполегливо працювали над досягненням цього важливого результату.

Глава української дипломатії констатував, що «міжнародне право не швидке, але невідворотне», і наголосив, що МЗС України продовжує працювати у міжнародних судах і домагатися, аби Росія несла відповідальність за свої дії.

Читайте також: Де Україна зберігатиме «скіфське золото»? Шмигаль припускає, що не лише у Києві

«Кримська платформа» - це також довгострокова робота. Але наприкінці ми так само переможемо та повернемо Крим до складу України», - переконаний міністр.

Як повідомляв Укрінформ, 26 жовтня Апеляційний суд Амстердама, де проходили слухання по суті у справі про приналежність колекції «скіфського золота», ухвалив рішення повернути експонати виставки «Крим. Золотий острів у Чорному морі» на територію суверенної держави Україна.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-