Як «доказ» обвинувачення кримчан у тероризмі ФСБ представила в суді порожній диск

Як «доказ» обвинувачення кримчан у тероризмі ФСБ представила в суді порожній диск

Укрінформ
У Південному окружному військовому суді на слуханні у «справі Хізб ут-Тахрір» сторона обвинувачення представила порожній компакт-диск, як доказ причетності кримчан Олега Федорова та Ернеста Ібрагімова до терористичної діяльності.

Про це у відео, розміщеному «Кримською солідарністю» в Фейсбуці, повідомила адвокат Ліля Гемеджи, передає Укрінформ.

«Цей диск був опечатаний, вкладений у кілька конвертів по типу мотрійки, всі конверти були з безліччю печаток. Коли диск розкрили, вставили в дисковод і спробували прослухати, виявилося, що він абсолютно чистий, на ньому нічого не було записано. Це шокувало обвинувача, який представляв докази», - повідомила Гемеджи.

За її словами, цей факт свідчить про якість роботи слідства по цьому кейсу «справ». «Це говорить про якість слідства і підхід, який застосовується щодо наших підзахисних», - вважає Гемеджи.

Крім того, зазначила адвокат, відсутність аудіозапису на диску дає підстави стверджувати, що фігуранти цієї «справи» не були присутні на інкримінованому їм заході.

Читайте також: Слідство у «справі Хізб ут-Тахрір» надало суду провокаційний відеозапис

Як повідомлялося, 17 лютого 2021 року в Криму пройшли масові обшуки в Білогірську, Бахчисараї, Сімферополі, Севастополі і Совєтському районі Криму, після яких Ленур Сейдаметов, Тимур Ялкабов, Азамат Еюпов, Яшар Шихаметов, Ернест Ібрагімов та Олег Федоров були доставлені до так званого управління ФСБ Криму. Потім вони були поміщені під варту, щодо них проводилися судово-психіатричні експертизи. Підсудним інкримінують статтю 205.5. КК РФ (Організація діяльності терористичної організації та участь у діяльності такої організації).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-