Адвокат опублікував ще одну заяву Джелялова

Адвокат опублікував ще одну заяву Джелялова

Укрінформ
Перший заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріман Джелялов, поміщений в окупованому Криму в республіканську психіатричну лікарню, передав через адвоката чергову заяву, в якій повідомив про мету його незаконного арешту.

Про це повідомив у Фейсбуці адвокат Микола Полозов, передає Укрінформ.

«Метою, безперечно, є прагнення зганьбити ім'я одного з лідерів національного руху кримських татар у Криму, і тим самим звинуватити сам цей рух, який завжди сповідував ненасильницькі методи боротьби за права кримських татар, у порушенні власних принципів», - написав Джелялов.

Він підкреслив, що кримінальні справи окупаційної влади проти кримських татар - це спроба «переконати світову спільноту, яка завжди підтримувала прагнення корінного народу Криму жити мирно і розвиватися на рідній землі, в тому, що сотні активістів, членів органів національного самоврядування, кримських татар, готові до насильницьких дій».

Читайте також: Окупанти помістили заступника голови Меджлісу Джелялова в психлікарню - адвокат

Однак ця спроба, написав політв'язень, «заздалегідь приречена на провал».

Як вважає Джелялов, єдиною «провиною» людей, які виступають «проти дій Росії у Криму і на захист територіальної цілісності України, на захист прав людини і проти репресій», є те, що вони мають сміливість відкрито і публічно ділитися своїми переконаннями.

Як повідомлялося, Наріман Джелялов був незаконно затриманий у Криму 4 вересня після обшуку в його будинку. 6 вересня районний «суд» Сімферополя заарештував активіста на два місяці.

Спочатку Нарімана Джелялова звинуватили у пособництві в диверсії на газопроводі в селі Перевальне, а потім перекваліфікували звинувачення у «вчинення диверсії» (частина 1 статті 281 КК РФ). Йому загрожує до 20 років позбавлення волі.

1 жовтня так званий Верховний суд Криму на закритому засіданні розглянув апеляційну скаргу на його арешт і ухвалив рішення про тримання його під вартою до 3 листопада.

8 жовтня Джелялова перемістили з сімферопольського СІЗО-1 в Кримську республіканську психіатричну лікарню для проведення стаціонарної психолого-психіатричної експертизи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-