Участь Туреччини в «Кримській платформі» завдала сильного удару Путіну – Кулеба

Участь Туреччини в «Кримській платформі» завдала сильного удару Путіну – Кулеба

Укрінформ
Заявами про невизнання анексії Криму, а також участю в «Кримській платформі» Анкара завдала сильного удару по президенту Російської Федерації Володимиру Путіну.

Таку думку міністр закордонних справ Дмитро Кулеба висловив у інтерв'ю ТСН, передає Укрінформ.

За словами міністра, обмеження на експорт турецьких помідорів у Росію після участі голови МЗС Туреччини Мевлюта Чавушоглу в «Кримській платформі», а також заява президента Туреччини Реджепа Тайїпа Ердогана про невизнання анексії Криму, завдали сильного удару особисто очільнику РФ.

«Кримська платформа - це дуже сильний удар особисто по президенту Путіну. Тому його емоційна реакція нам зрозуміла, і ми нею задоволені. Це означає, що ми робимо правильну і добру справу», - наголосив Кулеба.

Читайте також: Латвія планує міжнародну конференцію з питань окупації Криму

Крім того, міністр зауважив, що Чавушоглу неодноразово як публічно, так і ні, підтверджував, що Туреччина залишиться одним з найактивніших учасників "Кримської платформи" та готова разом з Україною переконувати інші держави щодо приєднання до Декларації "Кримської платформи".

Також Кулеба підтвердив, що наразі між Туреччиною і нашою країною немає закритих тем, а тому питання Росії також обговорювалося на переговорах в Україні.

«У нас немає з Туреччиною закритих тем. У нас дуже довірливі відносини. Тому, безумовно, ми проговорили Росію. І я залишився задоволений тим, що почув від свого турецького колеги», - підсумував Кулеба.

Як повідомляв Укрінформ, перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джапарова обговорила подальші кроки в рамках "Кримської платформи" з послом Великої Британії Меліндою Сіммонс.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-