«Суд» у Криму знову відмовився видати тіло убитого силовиками Рахімова

«Суд» у Криму знову відмовився видати тіло убитого силовиками Рахімова

Укрінформ
"Суд" в окупованому Криму проігнорував апеляційну скаргу на рішення про відмову видати родичам тіло Набі Рахімова, вбитого силовиками під час слідчих дій.

Про це в Фейсбуці повідомляє "Кримська солідарність", передає Укрінформ. 

"Верховний суд Республіки Крим відмовив в апеляційній скарзі у справі Набі Рахімова. Захист наполягав на незаконності рішення, прийнятого Київським районним судом, згідно з яким тіло залишиться в руках держави, як отримане "під час припинення терористичного акту", - повідомляє "Кримська солідарність" із посиланням на адвоката Сіяра Панича.

Захисник назвав невмотивованою позицію слідства, що грунтується на статті 14.1 Федерального закону "Про поховання та похоронну справу", згідно з якою тіла осіб, убитих під час здійснення ними теракту, не видаються і про місце їх поховання не повідомляється.

Читайте також: «Суд» у Криму зобов'язав пояснити відмову у видачі тіла убитого Рахімова

"Як нам відомо, жодної терористичної акції не було. Рахімов був убитий за місцем його постійного проживання, в ході проведення оперативно-розшукового заходу. Жодних інших доказів слідчий у Київському районному суді не надав», - розповів адвокат.

Як повідомлялося, 11 травня 2021 року в Сімферопольському районі тимчасово окупованого Криму під час обшуку російські силовики розстріляли громадянина Узбекистану Набі (Аюба) Рахімова, стверджуючи, що він чинив їм збройний опір. З часу смерті Рахімова пройшло 4,5 місяця, проте родичі досі не можуть поховати вбитого.

Фото: Кримська солідарність

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-