Росія почала масштабні навчання у Чорному морі - з авіацією ПВО

Росія почала масштабні навчання у Чорному морі - з авіацією ПВО

Укрінформ
Близько 20 кораблів і суден забезпечення Чорноморського флоту Росії вийшли в море з пунктів базування в окупованому Севастополі і Новоросійську для проведення навчань з виконанням ракетних та артилерійських стрільб.

Про це повідомила пресслужба флоту в понеділок, передає Укрінформ з посиланням на Інтерфакс.

"У заході задіяні ракетні, протичовнові кораблі, підводні човни, тральні сили флоту, допоміжні і рятувальні судна, літаки і вертольоти", - йдеться у повідомленні.

За даними флоту, на морських полігонах бойової підготовки екіпажі кораблів виконають ракетні та артилерійські стрільби в складі різнорідних тактичних груп, проведуть комплекс навчань з ведення морського бою, пошуку і знищення підводного човна, виявлення і завдання удару по береговому командному пункту, а також з відбиття атаки умовного противника з повітря.

Читайте також: Військовий експерт про навчання «Захід-2021»: Ця бравада грає Росії тільки у мінус

За словами військових, у навчаннях корабельних сил задіють літаки і вертольоти морської авіації і протиповітряної оборони Чорноморського флоту. Стежити за діями учасників навчання будуть за допомогою безпілотників, додали в ЧФ.

Раніше в понеділок пресслужба Чорноморського флоту РФ повідомила, що зенітні ракетно-гарматні комплекси "Панцир-С" відпрацювали на Керченському півострові (східна частина окупованого Криму) знищення крилатих ракет.

Читайте також: Росія в окупованому Криму проводить артилерійські навчання

Як повідомляв Укрінформ, з 22 по 30 вересня в Україні практично на всіх полігонах, в акваторіях Азовського і Чорного морів пройдуть командно-штабні навчання Збройних сил України "Об'єднані зусилля - 2021". За словами головнокомандувача ЗСУ генерал-лейтенанта Валерія Залужного, українські навчання є відповіддю на російські військові маневри "Захід - 2021" та можливі загрози широкомасштабного вторгнення РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-