Справа про «підрив» газопроводу: Кримчани Одаманов і Ахтемов вийшли на свободу

Справа про «підрив» газопроводу: Кримчани Одаманов і Ахтемов вийшли на свободу

Фото
Укрінформ
В окупованому Криму 19 вересня вийшли на свободу після 15 діб адмінарешту затримані 3-4 вересня Ельдар Одаманов і Арсен Ахтемов.

Про це повідомляє "Кримська солідарність" в Фейсбуці, передає Укрінформ.

Зазначається, що зустрічати чоловіків зі слідчого ізолятора до Сімферополя приїхали їхні дружини, батьки, родичі, захисники.

Як повідомлялося, 3 і 4 вересня в Криму затримали Ельдара Одаманова, Асана і Азіза Ахтемова, Шевкета Усеінова і Нарімана Джелялова у справі про підрив газопроводу в селі Перевальному. Більше доби про них нічого не було відомо.

Десятки людей, у числі яких родичі, журналісти і адвокати, прийшли до будівлі ФСБ з вимогою дати інформацію про викрадених. Більше ніж 50 з них було затримано.

Читайте також: Окупанти висунули нові обвинувачення політв'язню Ахтемову - адвокат

6 вересня "Київський районний суд" ухвалив рішення заарештувати Ельдара Одаманова і Арсена Ахтемова на 15 діб за «непокору співробітникам поліції» за адміністративною статтею 19.3 КоАП РФ.

Читайте також: Окупанти у Криму вивезли затриманого Одаманова з ізолятора, пошуки не дають результатів

Відносно Нарімана Джелялова і двоюрідних братів Азіза і Асана Ахтемова "суд" ухвалив постанову про взяття під варту до 4 листопада. Їх обвинувачують за ч.1 статті 281 (Диверсія) КК РФ.

18 вересня адвокат Микола Полозов повідомив, що Асану Ахтемову висунули нові обвинувачення - участь в організованій групі осіб і придбання, зберігання вибухових речовин групою осіб.

Асан і Азіз Ахтемови зазнали від співробітників спецслужб фізичних і моральних катувань у присутності державного адвоката для дачі свідчень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-