Кримський «суд» залишив у силі вирок Бекірову – 7 років за ґратами

Кримський «суд» залишив у силі вирок Бекірову – 7 років за ґратами

Укрінформ
Інваліду першої групи Едему Бекірову, заарештованому в Криму за, нібито, перевезення та зберігання вибухівки та звільненому із СІЗО в результаті «великого обміну» між Україною і Росією, затвердили заочний вирок у вигляді семи років позбавлення волі.

Про це інформує у Фейсбуці «Кримська солідарність», передає Укрінформ.

«Верховний суд Республіки Крим розглянув апеляційну скаргу захисту на заочний вирок Центрального районного суду Сімферополя, який визнав кримського татарина з ампутованою ногою винним у зберіганні і передачі вибухівки з боєприпасами. Чоловіка з інвалідністю засудили до 7 років позбавлення волі і штрафу 150 тисяч рублів», - йдеться в повідомленні.

Адвокат Олексій Ладін наполягав на скасуванні вироку і припиненні кримінального переслідування стосовно Едема Бекірова в зв'язку з відсутністю злочинних діянь з його боку.

Читайте також: На судилищі окупантів у «справі Бекірова» експерт не експерт не підтвердив версію обвинувачення

Захист вважає, що ця кримінальна справа сфальсифікована, а версія з передачею сумки з вибухівкою вигадана секретним свідком спільно зі співробітниками ФСБ.

Юрист зазначив суперечливість свідчень засекреченого свідка протягом усього судочинства.

«Спочатку він свідчив про те, що заборонені речовини Бекіров передав з рук в руки, але коли через ЗМІ стало широко відомо про те, що в Едема ампутована нога і він пересувається на милицях, то свідок змінив свідчення, заявивши, що обвинувачений ніс вибухівку на плечі», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Справа Бекірова: ФСБшник на суді в окупованому Криму плутався у показах

Юрист вважає, що і це неможливо в його фізичному стані, з огляду на вагу сумки в 14 кг.

На останньому засіданні свідок знову змінив свої свідчення, зазначивши, що Бекіров тягнув сумку по асфальту.

«Це вигадка від початку і до кінця», - сказав Ладін.

Захистом було подано клопотання про те, щоб визнати неприпустимим доказом біологічну експертизу, оскільки зразки були вилучені у Бекирова примусово.

«З великою часткою ймовірності, їх просто нанесли на ті боєприпаси та набої пізніше», - висловив припущення адвокат.

Читайте також: Захист Бекірова спростував версію окупантів про білінг телефону на «місці передачі вибухівки»

«Суд» проігнорував всі докази захисту і залишив вирок Центрального районного «суду» без зміни. Юрист планує подати касаційну скаргу після отримання мотивувальної частини рішення.

Нагадаємо, раніше житель Херсонської області, інвалід 1 групи Едем Бекіров провів кілька місяців у російському СІЗО за обвинуваченням у скоєнні злочину за статтею 222 частина 2 і 222.1 частина 2 КК РФ (зберігання і передача вибухових речовин і боєприпасів).

Силовики затримали його на в'їзді в Крим вранці 12 грудня 2018 року. На півострів він їхав, щоб відвідати літню матір та інших родичів перед плановою операцією на серці. 7 вересня 2019 року Бекіров був звільнений і вивезений спецслужбами з Криму в результаті «великого обміну» між Україною і Росією.

Фото: «Кримська солідарність»

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-