«Гендиректорку» заводу «Масандра» підозрюють у розграбуванні цінностей в окупованому Криму

«Гендиректорку» заводу «Масандра» підозрюють у розграбуванні цінностей в окупованому Криму

Укрінформ
Прокуратура Автономної Республіки Крим та міста Севастополя підозрює "генерального директора" винзаводу "Масандра" у розграбуванні національних цінностей на території тимчасово окупованого Криму.

Як передає Укрінформ, по це повідомляє прокуратура АР Крим та м. Севастополя.

За процесуального керівництва прокуратури АР Крим та м. Севастополя повідомили про зміну раніше повідомленої підозри колишньому гендиректору захопленого окупантами заводу за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від восьми до 12 років.

"Національне виробничо-аграрне об’єднання "Масандра" - одне з найбільших підприємств України та Європи з вирощування винограду та виробництва високоякісних марочних вин. Після окупації півострова Російською Федерацією, у 2014 році, майно винзаводу було незаконно захоплено окупантами та передано у федеральну власність - управлінню справами президента РФ", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: В окупованому Криму зникли ключові речові докази у «справі Джемілєва»

Наприкінці лютого 2015 року підозрювана незаконно була призначена на посаду генерального директора винзаводу. У вересні того ж року, під час відвідування "Масандри" президентом Російської Федерації та колишнім прем’єр-міністром Італії, підозрювана самовільно вилучила з колекції та відкоркувала одну з найцінніших пляшок енотеки - "Херес-де-ла-Фронтера" врожаю 1775 року. Вартість однієї такої пляшки вина становить понад 100 тисяч доларів США та відповідно до законодавства України є національним надбанням і має значну історичну, наукову та національну цінність для держави.

Таким чином, "гендиректор" "Масандри" підозрюється у вчиненні воєнного злочину, що полягає у розграбуванні національних цінностей на окупованій території Криму.

Читайте також: Росія в окупованому Криму проводить артилерійські навчання

У прокуратурі нагадали, що у січні 2016 року вказаній громадянці України повідомили про підозру за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Як повідомляв Укрінформ, у вересні перед судом постане колишній севастопольський депутат за обвинуваченням у держзраді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-