В окупованому Криму до Асана Ахтемова допустили незалежного адвоката

В окупованому Криму до Асана Ахтемова допустили незалежного адвоката

Укрінформ
В окупованому Криму до заарештованого Асана Ахтемова, який переніс катування російських силовиків, допустили незалежного адвоката.

Про це в Фейсбуці повідомляє "Кримська солідарність", передає Укрінформ.

"Юрист Айдер Азаматов заявив, що зустрівся з Асаном Ахтемовим, якого звинувачують у диверсії в Криму російські спецслужби. Було підписано угоду про захист і відмову від раніше призначеного державою адвоката", - йдеться в повідомленні.

Як уточнив сам Азаматов, сьогодні після двох попередніх невдалих спроб він, нарешті, зміг зустрітися зі своїм підзахисним Асаном Ахтемовим.

Крім угоди про юридичну допомогу і відмови від державного адвоката, політв'язень дав дозвіл на отримання від нього відомостей, що становлять лікарську таємницю.

"Головне, тепер його захисником є ​​адвокат, якого він вибрав, а не нав'язали органи слідства", - зазначив Азаматов.

Читайте також: Чубаров назвав імена «адвокатів», за участю яких катували братів Ахтемових у Криму

3 і 4 вересня в Криму затримали Ельдара Одаманова, Асана і Азіза Ахтемових, Шевкета Усеінова і Нарімана Джелялова за підозрою в підриві газопроводу в селі Перевальному. Більше доби про них нічого не було відомо.

6 вересня районний «суд» Сімферополя заарештував Джелялова і братів Ахтемових до 4 листопада. Одаманов і Усеінов отримали 14 і 15 діб "адміністративного арешту" відповідно.

10 вересня адвокату Азаматова вдалося відвідати брата Асана Ахтемова - Азіза, який розповів, що силовики з метою отримання зізнань били їх, вивозили в ліс, погрожували розстрілом, катували електричним струмом у присутності призначених адвокатів.

Верховна Рада прийняла заяву із закликом до міжнародного співтовариства засудити чергову хвилю репресій проти кримських татар у тимчасово окупованому Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-