«Суд» у Криму відхилив апеляцію на арешт Одаманова

«Суд» у Криму відхилив апеляцію на арешт Одаманова

Укрінформ
«Суд» у Криму відхилив апеляційну скаргу на адміністративний арешт Ельдара Одаманова терміном на 15 діб.

Про це в Фейсбуці повідомляє "Кримська солідарність", передає Укрінформ. 

"Верховний суд Республіки Крим відхилив апеляційну скаргу захисту на постанову Київського районного суду про арешт Ельдара Одаманова на 15 діб за невиконання вимог співробітника поліції. Всі клопотання захисту залишилися без задоволення", - йдеться у повідомленні.

За словами адвоката Лілі Гемеджи, захист вказав на велику кількість невідповідностей в матеріалах "справи" і, як і в «суді» першої інстанції, звернув на них увагу апеляційної інстанції.

Наприклад, у заяві поліції стверджується, що Одаманов не надав документ і відмовився пройти у відділення МВС для встановлення особи. При цьому всі протоколи були складені на підставі паспорта і його копія є у "справі". Більше того, в ізолятор тимчасового тримання він також був поміщений за цим документом.

Читайте також: Переслідування кримських татар: Чубаров закликає учасників «Кримської платформи» до консультацій

"Суд" також відмовив захисту в допиті як свідків осіб, які складали протокол, а також отриманні пояснень від Шевкета Усеїнова, з яким Одаманов перебував у момент затримання.

Як вважає адвокат, рішення з приводу її підзахисного у так званому Верховному суді Криму було прийнято заздалегідь.

"По суті, в нарадчій кімнаті сьогодні суд знаходився менше, ніж виносив зачитане рішення, що говорить про те, що рішення у цій справі було прийняте набагато раніше", - констатувала Гемеджи.

Раніше, 3 вересня, в Сімферополі в будинку кримського татарина Ельдара Одаманова пройшов обшук співробітників ФСБ. В результаті було вилучено техніку, а самого чоловіка повезли в невідомому напрямку.

Читайте також: Окупанти хочуть обезголовити кримськотатарський національний рух - Чубаров

Кілька діб про нього нічого не було відомо. Пізніше він розповів, що насильно утримувався співробітниками ФСБ в невідомому йому місці з мішком на голові. Потім його і Шевкета Усеїнова, також затриманого за підозрою в підриві газопроводу, відпустили і за кілька хвилин біля набережної Сімферополя знову затримали, вимагаючи документи, вилучені під час обшуку. У протоколі затримання також було зазначено, що Одаманов та Усеїнов чинили поліцейським спротив.

Київський районний "суд" постановив заарештувати Ельдара Одаманова на 15 діб і Шевкета Усеїнова на 14 діб за непокору співробітникам поліції за адміністративною статтей 19.3 КпАП РФ.

Одаманов та Усеїнов разом з Наріманом Джеляловим і братами Азізом Ахтемовим та Асаном Ахтемовим знаходилися в групі підозрюваних у підриві газопроводу в кримському селі Перевальне.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-