Місцезнаходження колишнього члена Меджлісу Менсітова залишається невідомим

Місцезнаходження колишнього члена Меджлісу Менсітова залишається невідомим

Укрінформ
Місцезнаходження колишнього члена Меджлісу кримськотатарського народу Ельдара Менсітова, якого 8 вересня вночі після обшуку вивезли в невідомому напрямку, залишається невідомим.

Про це в Фейсбуці повідомляє "Кримська солідарність", передає Укрінформ.

"Затриманий після обшуку в селищі Молодіжне Сімферопольського району колишній голова Молодіжненського місцевого меджлісу і член Сімферопольського регіонального меджлісу кримських татар 51-річний Ельдар Менсітов з 3-ю групою інвалідності не виходить на зв'язок, інформація про нього відсутня. Адвокат Рефат Юнус відправив звернення до УФСБ Криму, прокуратури Республіки Крим та РФ з метою встановити його місцезнаходження", - йдеться у повідомленні.

Обшук у будинку чоловіка почався вчора приблизно о 9 годині ранку і закінчився опівночі. В оселі перебувала тільки його дружина, всі засоби зв'язку було вилучено, а Ельдара Менсітова після закінчення слідчих дій відвезли в невідомому напрямку.

Повідомляється, що силовики пред'явили кримському татарину постанову про обшук, але його дружині не дали з нею ознайомитися. Наразі невідомо, чи пред'явлено Менсітову будь-які звинувачення.

Адвокат Рефат Юнус повідомив, що вже звернувся до так званого управління ФСБ у Сімферополі, до "прокуратури" Криму і прокуратури Росії для з'ясування, де знаходиться його підзахисний. Юрист також повідомив правоохоронні органи про укладення з ним адвокатської угоди.

Читайте також: Джелялов написав адвокату про затримання, мішок на голові та очну ставку у ФСБ

Нагадаємо, 18 червня 2021 року Ельдар Менсітов давав у Вірменському міському суді свідчення в якості свідка захисту у «справі Мустафи Джемілєва», якого судять в Криму заочно.

Як повідомлялося, 3 і 4 вересня в Криму затримали Ельдара Одаманова, Асана і Азіза Ахтемова, Шевкета Усеінова і Нарімана Джелялова за підозрою в підриві газопроводу в селі Перевальному. Більше доби про них нічого не було відомо. Десятки людей, серед яких родичі, журналісти і адвокати, прийшли до будівлі ФСБ з вимогою надати інформацію про викрадених. Більше як 50 із них були затримані бійцями ЗМОП, в тому числі журналісти "Кримської солідарності" і "Граней.ру" Айдер Кадиров та Нурі Абдурешитов, що мали посвідчення ЗМІ.

Фото: Лутфіє Зудієва

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-