Захист подав апеляцію на арешт Джелялова в окупованому Криму

Захист подав апеляцію на арешт Джелялова в окупованому Криму

Укрінформ
Адвокат Микола Полозов оскаржив рішення кримського "суду" про обрання першому заступнику Меджлісу кримськотатарського народу Наріману Джелялову запобіжного заходу - арешту.

Про це адвокат написав у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Захист оскаржив постанову суду про обрання щодо Нарімана Джелялова запобіжного заходу у вигляді взяття під варту", - повідомив Полозов.

За його словами, апеляційну скаргу направлено до так званого "Верховного суду Криму" через Київський районний "суд" Сімферополя.

Раніше адвокат повідомляв, що його підзахисного визнано підозрюваним у кримінальній справі про "сприяння у скоєнні диверсії". Захист надав "суду" документи, що свідчать про те, що у Нарімана Джелялова на утриманні знаходяться четверо малолітніх дітей і двоє літніх батьків, у зв'язку з чим подав клопотання щодо запобіжного заходу, що не пов'язаний з арештом. Проте "суд" обрав для Джелялова запобіжний захід у вигляді утримання під вартою до 4 листопада.

Читайте також: Україна в ООН закликає світ реагувати на затримання Джелялова в окупованому Криму

Як повідомлялося, 6 вересня "суд" окупантів у Криму заарештував Нарімана Джелялова відповідно до частини 1 статті 281 (Диверсія) КК РФ, що передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від 12 до 15 років.

4 вересня співробітники ФСБ відвезли у невідомому напрямку першого заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джелялова. З моменту затримання вранці й до пізнього вечора його тримали з мішком на голові під жорстким психологічним тиском.

Фото www.akcent.org.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-