Кулеба пояснив, чому глави МЗС Франції не було на саміті Кримської платформи

Кулеба пояснив, чому глави МЗС Франції не було на саміті Кримської платформи

Укрінформ
Міністр закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріан пояснив, що через кризу в Афганістані не зміг особисто взяти участь у саміті Кримської платформи 23 серпня в Києві.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

“Вчора з об’єктивних обставин через кризу в Афганістані він не зміг особисто взяти участь у саміті, але приїхав до Києва вже наступного дня, в День Незалежності, щоб висловити підтримку Франції і України загалом, і подальшого розвитку Кримської платформи зокрема”, - написав Кулеба.

Читайте також: Франція залишається поряд з Україною – посол

Під час зустрічі Кулеба і Дріан обговорили ситуацію у Криму, Донецькій та Луганській областях і візит Президента Франції Еммануеля Макрона до України.

Як повідомляє пресслужба МЗС України, окремою темою зустрічі стала подальша робота Нормандського формату.

«Загибель українського військового на Донбасі 23 серпня слугує черговим трагічним нагадуванням про те, що зусилля Нормандського формату мають бути більш ефективними і динамічними. Україна та Франція готові до проведення зустрічі міністрів закордонних справ в Нормандському форматі. Сподіваємося, що міністр Лавров так само конструктивно і добросовісно підійде до проведення цієї зустрічі. Ми так само будемо працювати над самітом лідерів Нормандського формату для підготовки та ухвалення необхідних рішень політико-дипломатичного врегулювання», - зазначив Кулеба.

Також глави МЗС із приємністю відзначили активний розвиток двостороннього співробітництва, чому сприяють особливі відносини, що склалися між Президентом України Володимиром Зеленським та Президентом Франції Еммануелем Макроном.

«Візит мого колеги Жана-Іва до Києва на День незалежності нашої держави лише підкреслює важливість відносин України та Франції», - заявив Кулеба. Він також додав, що добрі українсько-французькі взаємини вигідні не лише двом країнам, але й Європейському Союзу та Європі загалом.

Читайте також: Зеленський запросив Ізраїль приєднатися до декларації саміту Кримської платформи

Під час візиту глава МЗС Франції поклав квіти до меморіалу українським воїнам, які загинули у російсько-українській війні.

“Дорога Україно, з Днем! Ти крута, тому бажаю тобі залишатися собою, бути мирною і щасливою”, - написав Кулеба.

Як повідомляв Укрінформ, 23 серпня у Києві відбувся саміт Кримської платформи. Її учасники ухвалили спільну декларацію, в якій підтвердили підтримку територіальної цілісності України, засудили тимчасову окупацію Криму, мілітаризацію півострова, порушення прав людини та свободи судноплавства в регіоні й закликали Російську Федерацію до конструктивної участі в діяльності платформи.

Фото: МЗС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-