Окупований Крим перебуває на межі екологічної катастрофи – Шмигаль

Окупований Крим перебуває на межі екологічної катастрофи – Шмигаль

Укрінформ
Мілітаризація Росією Криму й викачування природних ресурсів поставили тимчасово окупований півострів на межу екологічної катастрофи.

Про це заявив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час виступу на установчому саміті Кримської платформи, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ще одна глобальна проблема внаслідок політики мілітаризації та викачування ресурсів - тимчасово окупований Крим знаходиться на грані екологічної катастрофи. Питання екології - це питання безпечного життя українців на півострові та загалом екологічних проблем для всього Чорноморського регіону", - зазначив він.

Читайте також: Данілов: Господь Бог дав Криму занадто багато води одразу

Глава уряду підкреслив, що домівка мільйонів українців перетворюється фактично на військову базу та режимний окупаційний об'єкт.

За його словами, це вкотре свідчить про глобальність проблеми та загрозу не тільки для України, а й для наших європейських сусідів.

Читайте також: Дощі змили у море в Ялті нелегальні сміттєзвалища

"Окупація Криму - це не суто внутрішньополітична проблема України, це проблема світового масштабу, яка фактично руйнує систему міжнародної безпеки", - наголосив Шмигаль.

Як повідомлялося, 23 серпня у Києві відбувається установчий саміт ініціативи Президента України з деокупації Криму "Кримська платформа". Участь у ньому беруть 46 делегацій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-