В окупованому Криму українцю «шиють» шпигунство

В окупованому Криму українцю «шиють» шпигунство

Укрінформ
В окупованому Криму відбулося перше засідання у "справі" обвинуваченого у "шпигунстві" Костянтина Ширінга.

Про це повідомляє Кримська правозахисна група, передає Укрінформ.

"У "Верховному суді" Криму відбулося перше засідання у кримінальній справі стосовно Костянтина Ширінга, якого обвинувачують за ст. 276 КК РФ "Шпигунство", - йдеться у повідомленні.

Засідання проходило у закритому режимі.

Як повідомив після засідання адвокат Дмитро Дінзе, у «суді» його підзахисному стало погано, оскільки він має серцево-судинні захворювання.

Читайте також: Прокуратура АРК оголосила підозру «судді», який переслідував кримських татар

За клопотанням захисту була викликано "швидку допомогу". Після надання медичної допомоги судове засідання було продовжено.

Як зазначив адвокат, його підзахисний кілька разів звертався із заявою про медичну допомогу до адміністрації Сімферопольського СІЗО, але досі ніякого лікування не отримав.

Наступне засідання щодо Костянтина Ширінга заплановано на 23 серпня.

Читайте також: В окупованому Криму порушили справу проти настоятеля храму ПЦУ і викликають його до «суду»

За даними Кримської правозахисної групи, 15 квітня 2020 року ФСБ РФ заявила про затримання у Криму учасників "української розвідувально-диверсійної групи", в яку нібито входила "російська військовослужбовець, підозрювана у видачі державної таємниці" Тетяна Кузьменко і громадянин України, якого підозрюють у "здійсненні шпигунської діяльності за завданням української спецслужби" Костянтин Ширінг.

Російські силовики порушили кримінальні справи "про державну зраду і шпигунство". За версією ФСБ, Ширінг нібито отримував від Кузьменко, яка служила у військовій частині прапорщиком, відомості про чисельність особового складу полку, ракетне та інше озброєння, місця його дислокації. Ширінг, у свою чергу, за версією "слідства", цю інформацію нібито передавав у Міноборони України.

7 червня 2021 року Південний окружний військовий суд Росії призначив військовослужбовиці Тетяні Кузьменко, обвинуваченій у "державній зраді", 8 років позбавлення волі з відстрочкою на 2 роки. Кримінальну справу було розглянуто в особливому порядку і закритому режимі через матеріали під грифом "цілком таємно".

За даними КПГ, особливий порядок розгляду таких "справ" застосовується, як правило, у випадках визнання провини. Держобвинувач просив дати Кузьменко 12 років позбавлення волі. В результаті суд призначив 8 років з відстрочкою на 2 роки, поки її дитина не досягне 14-річного віку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-