«Суд» в окупованому Криму відмовив захисту у вивченні речових доказів у «справі Джемілєва»

«Суд» в окупованому Криму відмовив захисту у вивченні речових доказів у «справі Джемілєва»

Укрінформ
Так званий Армянський міський суд у тимчасово окупованому Криму відмовив захисту у вивченні речових доказів у “справі Мустафи Джемілєва”, якого на півострові судять заочно.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Крим.Реалії.

“Під час засідання 6 серпня адвокат Джемілєва Микола Полозов заявив повторно клопотання про вивчення речових доказів у кримінальній справі – карабіна, недбале зберігання якого інкримінують Джемілєву, а також боєприпасів, які, за версією слідства, заборонені у цивільному обороті”, - ідеться у повідомленні.

Суддя Ісроїлова заявила, що вивчення речових доказів є «передчасним» і відмовила у задоволенні клопотання. Також під час цього засідання захист представляв письмові докази у справі. Зокрема був представлений дипломатичний паспорт Джемілєва, в якому немає відміток про те, що йому був заборонений в’їзд до Росії.

Також Полозов долучив до матеріалів справи балістичну експертизу, виконану незалежним фахівцем, у якій зазначено, що боєприпаси, вилучені у справі Джемілєва, не є забороненими до цивільного обороту.

Наступне засідання призначене на 23 серпня.

Як повідомляв Укрінформ, в 2014 році Мустафі Джемілєву вперше була оголошена заборона на в'їзд до Росії, а також в окупований нею Крим терміном на п'ять років. У 2016 році Верховний суд РФ визнав законним це рішення, відхиливши апеляцію адвоката Марка Фейгіна на рішення про заборону на в'їзд до Криму.

Друга заборона терміном на 15 років була прийнята в 2019 році, але захист в особі адвоката Миколи Полозова дізнався про це пізніше, під час дослідження матеріалів у кримінальній справі проти Джемілєва на засіданні «суду» в Армянську.

Читайте також: Справа Джемілєва: «суд» у Криму замінив обвинувача

Лідеру кримськотатарського народу Мустафі Джемілєву в окупованому Криму висунуто обвинувачення в «перетині держкордону Росії іноземним громадянином, в'їзд якому до Росії не дозволений, здійсненому групою осіб за попередньою змовою (ч. 3 ст. 322 КК Росії); недбалому зберіганні вогнепальної зброї, що створило умови для її використання іншою особою, якщо це спричинило тяжкі наслідки (ст. 224 КК Росії); незаконному придбанні та зберіганні боєприпасів (ч. 1 ст. 222 КК Росії)».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-