Окупанти засудили Ільвера Аметова до восьми місяців обмеження свободи

Окупанти засудили Ільвера Аметова до восьми місяців обмеження свободи

Укрінформ
Так званий Судацький міський суд у тимчасово окупованому Криму засудив кримського активіста Ільвера Аметова до 8 місяців обмеження свободи за нібито незаконне придбання та зберігання зброї.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі написала Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова.

"Окупаційна влада засудила громадянина України, кримського татарина Ільвера Аметова до 8 місяців обмеження свободи за нібито «незаконне придбання та зберігання зброї». Вирок ухвалив так званий Судацький міський суд у тимчасово окупованому Криму", - поінформувала український омбудсман.

За її словами, Аметов щомісяця має з’являтися до «місцевого відділу поліції», не виїжджати за межі Судака, також йому було заборонено залишати помешкання вночі.

Читайте також: В окупованому Криму відбудеться засідання у «справі» Аметова

На переконання Денісової, рішення цього «суду» є ще одним прикладом переслідування за участь у Меджлісі, оскільки до окупації Аметов був членом представницького органу кримськотатарського народу.

Вона нагадала, що під час обшуку у вересні 2019 року з його домашнього музею було вилучено старовинні експонати зброї, які він колекціонував понад 20 років, і зазначила, що антикварні предмети є частиною культурної спадщини кримськотатарського народу.

Денісова уточнила, що РФ восьмий рік переслідує за надуманими звинуваченнями кримських татар у порушення статті 10 Європейської Конвенції про захист прав людини.

Читайте також: «Справа» Аметова: обвинувачення визнало процесуальні помилки

"Ігноруючи вимогу Міжнародного суду ООН про зняття заборони на діяльність Меджлісу, держава-окупант продовжує практику ганебних «судилищ» - репресій проти кримськотатарського народу", - поінформувала вона.

Український омбудсман закликала міжнародну спільноту застосувати всі наявні важелі впливу на державу-агресора, щоб змусити РФ припинити порушувати права людини та основоположні свободи, зокрема - незаконне переслідування українців та притягнення їх до відповідальності за злочини, які вони не скоювали.

Як повідомляв Укрінформ, 27 вересня 2019 року в кримському м.Судаку близько 20 силовиків прийшли з обшуком до будинку ветерана кримськотатарського національного руху, голови Судацького регіонального Меджлісу Ільвера Аметова. Також вони провели обшук у кафе, що належить йому.

Під час обшуку з домашнього музею Аметова були вилучені старовинні експонати зброї, яку він колекціонує понад 20 років.

Аметова обвинувачували за частиною першою ст. 222 КК РФ (незаконне придбання, передача, збут, зберігання, перевезення або носіння вогнепальної зброї, її основних частин, боєприпасів).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-