В окупованому Криму відбудеться засідання у «справі» Аметова

В окупованому Криму відбудеться засідання у «справі» Аметова

Укрінформ
У тимчасово окупованому Криму в середу, 4 серпня, відбудуться дебати сторін у «справі Ільвера Аметова» - очільника Судакського регіонального Меджлісу кримськотатарського народу, а в Ростові-на-Дону - судове засідання у так званій «справі Хізб ут-Тахрір» стосовно Зекір’ї Муратова.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомляє Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

"Сьогодні у так званому «Судакському міському суді» в тимчасово окупованому Криму відбудуться дебати сторін у «справі Ільвера Аметова» - очільника Судакського регіонального Меджлісу кримськотатарського народу. Країна-окупант звинувачує його у «незаконному придбанні та зберіганні зброї» (частина 1 ст. 222 Кримінального кодексу РФ)", - поінформувала Денісова.

У Південному окружному військовому суді в Ростові-на-Дону відбудеться судове засідання у так званій «справі Хізб ут-Тахрір» стосовно Зекір’ї Муратова.

Читайте також: Денісова зустрілася з Чубаровимговорили про порушення прав кримських бранців Кремля

"Чоловік має інвалідність 3-ї групи, тяжкі захворювання опорно-рухового апарату, гіпертонію та стенокардію. Попри це 11 червня 2021 року військовий апеляційний суд міста Власиха Московської області відмовив йому у зміні запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою", - зазначила Денісова.

Вона закликала генерального консула України в Ростові-на-Дону Тараса Малишевського, міжнародні правозахисні організації відвідати судові засідання задля недопущення порушення прав незаконно утримуваних громадян України.

Як повідомляв Укрінформ, 27 вересня 2019 року в кримському Судаку близько 20-ти силовиків прийшли з обшуком до будинку ветерана кримськотатарського національного руху, голови Судакського регіонального Меджлісу Ільвера Аметова. Також вони провели обшук у кафе, що належить йому.

Під час обшуку з домашнього музею Аметова були вилучені старовинні експонати зброї, яку він колекціонує понад 20 років.

Аметова обвинувачують за частиною першою ст. 222 КК РФ (незаконне придбання, передача, збут, зберігання, перевезення або носіння вогнепальної зброї, її основних частин, боєприпасів).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-