«Справа» Аметова: обвинувачення визнало процесуальні помилки

«Справа» Аметова: обвинувачення визнало процесуальні помилки

Укрінформ
В окупованому Криму в ході засідання в так званому Судакському міському суді у «справі» стосовно Ільвера Аметова сторона обвинувачення визнала процесуальні помилки, в зв'язку з чим клопотання захисту кримськотатарського активіста про повернення справи «прокурору» було зняте.

Про це повідомляє Кримська правозахисна група, передає Укрінформ.

«Клопотання про повернення справи «прокурору» було зняте захистом у зв'язку з виправленням допущених порушень», - йдеться в повідомленні з посиланням на адвоката Олексія Ростовцева.

Зазначається, що в ході засідання «прокурор» клопотав про зміну обвинувального висновку. Зокрема, за словами Ростовцева, з обвинувачення прибрали твердження про те, що Аметов незаконно придбав елементи вогнепальної зброї і залишили лише ту частину, яка пов'язана з незаконним зберіганням.

Читайте також: Сім років тому в Сімферополі викрали Решата Аметова - першу жертву окупації Криму

Дебати у даній справі призначені на 4 серпня.

Як повідомляв Укрінформ, 27 вересня 2019 року в кримському Судаку близько 20-ти силовиків прийшли з обшуком до будинку ветерана кримськотатарського національного руху, голови Судакського регіонального Меджлісу Ільвера Аметова. Також вони провели обшук у кафе, що належить йому.

Під час обшуку з домашнього музею Ільвера Аметова були вилучені старовинні експонати зброї, яку він колекціонує понад 20 років. Аметов побоюється, що вилучені в нього артефакти, які мають велику культурну та історичну цінність, можуть бути знищені за рішенням «суду».

Голову Судакського регіонального Меджлісу обвинувачували за частиною першою ст. 222 КК РФ (незаконне придбання, передача, збут, зберігання, перевезення або носіння вогнепальної зброї, її основних частин, боєприпасів).

Санкція статті передбачає обмеження волі на термін до трьох років, або примусові роботи до чотирьох років, або арешт на термін до шести місяців, або позбавлення волі до чотирьох років зі штрафом у розмірі до вісімдесяти тисяч рублів або в розмірі заробітної плати або іншого доходу засудженого за період до трьох місяців або без такого.

Раніше, в 2015-му і 2017-му роках, окупаційна влада вже проводила обшуки в будинку активіста Аметова.

Фото: PFE/RL

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-