РФ починає тиснути на країни, які заявляють про участь у Кримській платформі – Никифоров

РФ починає тиснути на країни, які заявляють про участь у Кримській платформі – Никифоров

Укрінформ
Країни, які відкрито заявляють про свою участь у роботі Кримської платформи, зазнають утисків із боку дипломатів та спецслужб Російської Федерації.

Як передає Укрінформ, про це під час брифінгу повідомив речник глави держави Сергій Никифоров, відповідаючи на питання, хто з лідерів іноземних країн 100-відсотково підтвердив свою участь в «Кримській платформі», а хто ще визначається.

«Треба розуміти, що будь-яка країна, яка 100% підтверджує свою участь у Кримській платформі, вона одразу ж зазнає тиску з боку дипломатів, а, може, і спецслужб Російської Федерації. Це питання того, як країна може опиратися цьому тиску. Для когось він є посильним, а для когось - ні. Тому деякі до останнього тримають у секреті свою участь у Кримській платформі, деякі про це сміливо заявили одразу. В будь-якому випадку - скоро вже Кримська платформа і ми дізнаємось, які країни там і на якому рівні братимуть участь», - заявив Никифоров.

Читайте також: Участь у саміті Кримської платформи вже підтвердили 29 країн – Президент

Як повідомляв Укрінформ, 2 серпня Президент Володимир Зеленський на всеукраїнському форумі «Україна 30. Імідж України», презентуючи заходи до Дня Незалежності України, заявив, що вже 29 держав підтвердили свою участь у саміті Кримської платформи 23 серпня в Києві.

Кримська платформа - новий консультативний та координаційний формат, ініційований Україною з метою підвищення ефективності міжнародного реагування на тимчасову окупацію Криму, відповіді безпековим викликам, посилення міжнародного тиску на Росію, запобігання подальшим порушенням прав людини та захисту жертв окупаційного режиму, а також досягнення головної мети - деокупації Криму та повернення його Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-