Дуда приїде на саміт Кримської платформи та 30-річчя Незалежності – МЗС

Дуда приїде на саміт Кримської платформи та 30-річчя Незалежності – МЗС

Укрінформ
Президент Польщі Анджей Дуда візьме участь в інавгураційному саміті Кримської платформи та заходах з нагоди 30-ї річниці Незалежності України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє МЗС.

Як ззначаєтьс, 15 липня відбулися політичні консультації за участю заступників міністрів закордонних справ України Василя Боднара та Республіки Польща Марціна Пшидача.

Сторони обговорили актуальні питання політичного та багатогалузевого співробітництва та відзначили ефективність стратегічного партнерства України та Польщі.

Боднар висловив вдячність за готовність президента Польщі Анджея Дуди взяти участь в інавгураційному саміті Кримської платформи та заходах з нагоди 30-ї річниці Незалежності України.

Читайте також: Францію саміті Кримської платформи представлятиме глава МЗС – посол

Українська сторона поінформувала польську делегацію про безпекову ситуацію на тимчасово окупованих територіях України та вздовж російсько-українського кордону, блокування Росією роботи ТКГ та діалогу у рамках нормандського формату.

Сторони наголосили, що агресивна політика РФ є основною загрозою для безпекової ситуації в регіоні.

Боднар відзначив важливість подальшого сприяння Польщі в реалізації курсу нашої держави на членство в ЄС та НАТО та повідомив про комплексні реформи в контексті європейської та євроатлантичної інтеграції.

Делегації обговорили подальшу взаємодію в контексті Польського головування в ОБСЄ в 2022 році та співпрацю в рамках міжнародних організацій.

Читайте також: У Раді готують законопроєкт про політв'язнів у рамках Кримської платформи — депутат

Сторони високо оцінили результати третього засідання міністрів закордонних справ Люблінського трикутника 6 липня у Вільнюсі. Зокрема, вони відзначили важливість підписання міністрами Дорожньої карти співробітництва та Декларації про європейську спадщину та спільні цінності, в якій підтверджено європейські перспективи України.

Пшидач наголосив на ефективності залучення міжнародних партнерів до проведення міжнародної конференції з питань реформ в Україні (7-8 липня, м.Вільнюс) та повідомив про готовність польської сторони опрацювати можливість проведення аналогічної конференції в Польщі.

Заступники міністрів засвідчили спільність підходів в рамках економічної співпраці, транскордонного співробітництва, взаємодії на рівні експертів з питань спільного історичного минулого та важливості співпраці двох країн в контексті протидії наслідкам пандемії коронавірусу COVID-19.

Як повідомляв Укрінформ, 7 липня міністри закордонних справ України, Литви і Польщі Дмитро Кулеба, Габріелюс Ландсбергіс та Збіґнєв Рау підписали Дорожню карту подальшої взаємодії та Декларацію про європейську спадщину та спільні цінності Люблінського трикутника, а також ухвалили План спільних дій з протидії дезінформації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-