Окупанти заблокували правозахисний сайт за статті про незаконний призов у Криму

Окупанти заблокували правозахисний сайт за статті про незаконний призов у Криму

Укрінформ
В окупованому Криму заблокували сайт Кримської правозахисної групи за публікацію матеріалів про незаконний військовий призов місцевих жителів до російської армії.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на КПГ.

«У 2020-му і 2021 році було ухвалено мінімум 20 рішень, що забороняють статті Кримської правозахисної групи для «поширення на території Російської Федерації». Усі публікації стосуються незаконного військового призову в Криму. В усіх випадках з позовами проти КПГ про заборону інформації до «судів» зверталися представники військової прокуратури», - йдеться у повідомленні.

За інформацією КПГ, з 2018 року організація отримала понад 50 повідомлень від Роскомнагляду про внесення статей сайту до реєстру інформації, забороненої у РФ.

Зазначається, що сайт правозахисників заблоковано як мінімум у Сімферополі, Судаку, Керчі, Красноперекопському та Бахчисарайському районах.

Читайте також: Окупанти завели 13 нових «справ» за відмову кримчан від служби в армії РФ

На думку медіакоординатора КПГ Ірини Сєдової, блокуючи правозахисний інформаційний ресурс, окупанти намагаються приховати від кримчан ті військові злочини, які чиняться «владою» в Криму.

Як повідомляв Укрінформ, в окупованому Криму з 2014 року до російської армії незаконно призвали понад 28 тисяч осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-