Правозахисники анонсували акцію у соцмережах на підтримку журналіста Єсипенка

Правозахисники анонсували акцію у соцмережах на підтримку журналіста Єсипенка

Відео
Укрінформ
У вівторок, 6 липня, відбудеться акція у соцмережах на підтримку фрілансера «Крим.Реалії» Владислава Єсипенка, справу проти якого починає розглядати окупаційний суд у Криму.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє у Фейсбуці Центр прав людини ZMINA.

«6 липня в Криму починається суд над фрілансером проєкту «Крим.Реалії» (Радіо Свобода) Владиславом Єсипенком. Він зазнав катувань з боку співробітників ФСБ, які хотіли вибити з нього «зізнання», а тепер окупанти хочуть засудити його за сфабрикованою справою», - йдеться в повідомленні.

У зв’язку з цим правозахисники розпочинають о 15.00 за київським часом акцію на підтримку українського політв'язня Єсипенка.

Зокрема, зазначають організатори акції, є декілька варіантів підтримки.

У Фейсбуці пропонується поширити відео про Єсипенка від Радіо Свобода, аби про його справу дізналися якомога більше людей.

У Твіттері - влаштувати «твіттер-шторм». «Такий шторм – це коли люди разом бомбардують Твіттер з однаковим хештегом. Твіти будуть націлені на ЗМІ, чиновників, знаменитостей. Якщо ми одночасно розмістимо ті самі 100 повідомлень з хештегом #FreeYesypenko, то зможемо привернути увагу до цієї справи. Наша мета – заполонити Твіттер», - пояснили правозахисники.

Вони пропонують із 15-ї до 17-ї години писати твіти на підтримку Єсипенка українською або англійською мовами - власними словами, або скопіювавши запропоновані варіанти:

  • Jailed Crimean journalist @RFERL said he was tortured. Trial in #Crimea starts today #FreeYesypenko
  • Затриманий кримський журналіст @radiosvoboda заявив, що його катували. Суд у #Крим розпочинається сьогодні #FreeYesypenko
  • They tortured him with electric shocks and by beating his legs, his genital area, his body. They beat him to obtain confessions and forced him to incriminate himself’, the lawyer of the journalist said
  • Вони катували його електричним струмом. Вони били його, щоб отримати зізнання і змусили свідчити проти себе #FreeYesypenko
  • Trial in #Crimea starts today. Journalist @RFERL must be set free now! #FreeYesypenko
  • В #Крим розпочинається суд над українським журналістом @radiosvoboda. Він має бути звільнений негайно! #FreeYesypenko.

По змозі учасники акції мають тегати акаунти відомих політиків та знаменитостей.

Окрім цього, на акцію солідарності з журналістом Єсипенком у Києві на Майдані Незалежності зберуться журналісти, правозахисники, всі небайдужі. Початок о 18:00.

Читайте також: Справу журналіста Єсипенка передали до «суду» Сімферополя

Як повідомлялося, 16 березня у ФСБ Росії заявили, що 10 березня в Криму був затриманий Владислава Єсипенко, нібито за збір інформації «в інтересах спецслужб України».

Два дні адвокати не могли зв'язатися із затриманим, пізніше він повідомив про тортури з боку спецслужб.

Як стверджують у ФСБ, Єсипенко «здійснював фото- і відеофіксацію місцевості, об'єктів життєзабезпечення і місць масового перебування людей на території Криму».

Читайте також: Лист з неволі: Єсипенко розповів про тортури після арешту в окупованому Криму

У відомстві посилаються на свідчення Єсипенка, в яких він нібито зізнався, що збирав інформацію «в інтересах спецслужб України, а саморобний вибуховий пристрій зберігав в автомобілі для забезпечення власної безпеки».

Українські правозахисники опублікували спільну заяву, в якій зажадали від російської влади звільнити Єсипенка. Україна і міжнародне співтовариство закликали посилити тиск на Росію за політично мотивовані переслідування у Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-