Путін підписав закон, що дозволяє Росгвардії блокувати Керченську протоку

Путін підписав закон, що дозволяє Росгвардії блокувати Керченську протоку

Укрінформ
Президент РФ Володимир Путін підписав закон, який дозволяє Росгвардії "блокувати території та акваторії об'єктів для припинення спроб незаконного проникнення".

Як передає Укрінформ, документ було опубліковано 1 липня на Офіційному інтернет-порталі правової інформації РФ.

Згідно з пояснювальною запискою до закону, під охороною Росгвардії знаходяться, серед іншого, акваторії Керченської протоки і побудованого Росією моста через нього, а також акваторії російського енергомоста з Кримом.

Внесені доповнення в закон «Про війська національної гвардії Росії» дозволяють проводити оточення даних акваторій при спробі як «незаконного перетину і проникнення» в дану акваторію, так і при спробі залишити її.

Читайте також: Україна - в ОБСЄ: У Керченській протоці Росія затримує судна в середньому на 16 годин

Раніше повідомлялося, що місія США в ОБСЄ закликала Росію скасувати своє рішення щодо блокування проходу частини суден у Керченській протоці.

До цього Міністерство закордонних справ України висловило протест у зв'язку з тим, що Росія оголосила про закриття до жовтня 2021 року частини акваторії Чорного моря у напрямку Керченської протоки для військових кораблів і державних суден інших країн під приводом військових навчань.

19 квітня Україна і ще вісім країн-учасниць ПАРЄ висловили занепокоєння концентрацією російських військових сил в анексованому Криму, а також закликали Росію припинити блокування Керченської протоки.

У Міноборони Росії запевняли, що перекриття частини морської акваторії поблизу Криму «не перешкоджатиме судноплавству». У МЗС Росії також наполягають, що рух торгових суден через Керченську протоку, у тому числі в українські порти, не обмежувався.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-