Україна - в ОБСЄ: У Керченській протоці Росія затримує судна в середньому на 16 годин

Україна - в ОБСЄ: У Керченській протоці Росія затримує судна в середньому на 16 годин

Укрінформ
У травні затримки Росією суден при проході Керченською протокою тривали у середньому понад 16 годин.

Як передає власний кореспондент Укрінформу, про це заявили в місії України при ОБСЄ під час засідання Форуму безпекового співробітництва у середу, 23 червня.

"У той час, як Російська Федерація продовжує відмовлятися скасовувати своє незаконне рішення щодо закриття частини Чорного моря до кінця жовтня 2021 року, ми спостерігаємо триваючі обмеження свободи судноплавства через Керченську протоку. У травні 2021 року середня тривалість спричинених діями Росії штучних затримок суден, що прямували з Чорного моря до українських портів Азовського моря, Маріуполя та Бердянська, становила понад 16 годин", - заявили дипломати.

Було наголошено, що такі незаконні обмеження свободи судноплавства завдають економічних втрат Україні, передусім людям, які проживають у прибережних районах Азовського моря.

Читайте також: Байден звинуватив Росію і Китай у руйнуванні міжнародної морської безпеки

"Ми закликаємо Російську Федерацію припинити агресію проти України, скасувати незаконну окупацію Криму, деокупувати частини Донбасу та відновити свободу судноплавства в Чорному морі, через Керченську протоку та в Азовському морі", - заявила місія України при ОБСЄ.

Як повідомляв Укрінформ, Росія оголосила про закриття до жовтня 2021 року частини акваторій Чорного моря в напрямку Керченської протоки для військових кораблів та державних суден інших країн під приводом військових навчань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-