Байден звинуватив Росію і Китай у руйнуванні міжнародної морської безпеки

Байден звинуватив Росію і Китай у руйнуванні міжнародної морської безпеки

Укрінформ
Дії Росії та Китаю є руйнівними для норм міжнародної морської безпеки, яка створювалася та зміцнювалася впродовж десятиліть.

Про це заявив Джо Байден під час виступу в Академії берегової охорони США у штаті Коннектикут, передає Укрінформ.

«Протягом десятиліть США забезпечували міжнародну морську безпеку. Ми та наші партнери тримали морські шляхи відкритими й безпечними», - цитує американського лідера пресслужба Білого дому.

Президент США підкреслив, що чіткі правила судноплавства та поведінки дозволяють мирно користуватися природними щедротами морів і  океанів. Протягом десятиліть ці правила підтримували глобальну економіку, яка приносила користь усьому світу.

Читайте також: Росія закрила три райони Чорного моря для іноземних кораблів

«Але ми все частіше бачимо, що ці правила ставляться під сумнів як швидким розвитком технологій, так і руйнівними діями таких країн, як Китай і Росія, з якими я безпосередньо обговорював це - з президентом Сі, а також президентом Путіним», - повідомив Байден.

Він підкреслив, що головні морські принципи, насамперед свобода судноплавства, залишаються основою глобальної безпеки, в тому числі економічної. А коли окремі країни намагаються обманути систему та схилити правила на свою користь, це порушує рівновагу у світі, констатував американський лідер.

Читайте також: Держдеп закликав Росію припинити блокування Чорного моря

Як повідомляв Укрінформ, державний секретар США Ентоні Блінкен звинуватив Росію у підривних діях в Арктиці. Він, зокрема, заявив, що РФ висуває незаконні претензії у морській сфері щодо регулювання перетину іноземними суднами Північного моря.

Фото: Andrew Harnik/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-