Російські кораблі, паралельно з Sea Breeze, провели бойові стрільби в Чорному морі

Російські кораблі, паралельно з Sea Breeze, провели бойові стрільби в Чорному морі

Відео
Укрінформ
Російські військові кораблі провели навчання з бойовою стрільбою в Чорному морі на тлі маневрів Sea Breeze за участі України та країн НАТО.

Про це передає Укрінформ з посиланням на сайт Міноборони РФ.

«Екіпажі великих десантних кораблів (ВДК) «Орск» і «Саратов» Чорноморського флоту (ЧФ) провели артилерійську стрільбу в морі в рамках відпрацювання спільних завдань... Під час заходу екіпажі ВДК відпрацювали дії з прикриття умовної висадки морського десанту на плав з виконанням стрільб з артилерійських установок по морських і повітряних цілях», - йдеться у повідомленні.

Уточнюється, що «в ролі морської цілі був задіяний корабельний щит-мішень, роль засобів повітряного нападу умовного противника виконував літак-амфібія Бе-12 зі складу морської авіації і ППО ЧФ».

Читайте також: Учасники Sea Breeze спокійно ставляться до «спостерігачів» від РФ - американський офіцер

Міноборони РФ також повідомляє, що екіпажі палубних протичовнових вертольотів Ка-27М зі складу морської авіації і ППО Чорноморського флоту провели навчання з пошуку і виявлення підводного човна умовного противника в Чорному морі.

Читайте також: Інформаційний обстріл Sea Breeze: у що насправді цілила Росія

Як повідомляв Укрінформ, 28 червня в Чорному морі розпочалися військово-морські навчання Sea Breeze-2021, організовані спільно ВМС України і Шостим оперативним флотом ВМС США. Вони мають на меті підвищити рівень сумісності підрозділів ВМС України і США, а також держав-партнерів НАТО під час виконання спільних завдань з підтримання морської регіональної безпеки і забезпечення миру і стабільності в Чорноморському регіоні.

Цьогорічні навчання, які стали наймасштабнішими за більше ніж 20 років, триватимуть до 10 липня. У них беруть участь представники 31 держави, близько 30 кораблів і катерів, до 30 літаків і вертольотів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-