У Курултаї не вірять, що труба від міноборони Росії дасть Криму воду

У Курултаї не вірять, що труба від міноборони Росії дасть Криму воду

Укрінформ
Попри заяви про нібито закінчення "водної блокади" в окупованому Криму, які лунають з Кремля, проблема з водопостачанням на півострові нікуди не зникла.

Про це розповів голова Центрвиборчкому Курултаю кримськотатарського народу Заїр Смедля, передає Укрінформ із посиланням на телеканал "Дом".

"Розмови про те, що в Криму розв'язана проблема із забезпеченням водою - це все одно, що ось в Криму немає ніяких проблем. У Криму "розв'язані" проблеми з газом, з електрикою... Я так думаю, що, швидше за все, розв'язані проблеми безпосередньо у тих людей, які заявляють, що їх немає. А у простого народу, як були проблеми із водопостачанням - так і є", - зазначив Смедля.

Він додав, що цими проблемами ніхто не буде займатися, а будуть займатися "дерибаном" Криму.

Читайте також: Нестачу води у Криму спричинила мілітаризація півострова - МЗС

Нагадаємо, міністерство оборони РФ заявило, що для "безперебійного водопостачання" проклало до тимчасово окупованого Криму водогін завдовжки 32 кілометри.

Як відомо, до 2014 року основним джерелом води в Криму був Північно-Кримський канал із забором з Каховського водосховища, спеціально побудованого в нижній течії річки Дніпро. Його довжина - 402,6 км, у межах Криму - 294 км.

Через Північно-Кримський канал забезпечувалося до 85% потреб Криму в прісній воді. З початком окупації півострова Росією у квітні 2014 року постачання води з Дніпра на Кримський півострів було перекрите.

Фото: RFE/RL

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-