Французька газета La Croix виправила помилку з мапою України без Криму

Французька газета La Croix виправила помилку з мапою України без Криму

Укрінформ
Популярна французька щоденна газета La Croix після зауваження до редакції Посольства України у Франції визнала і виправила помилку, через яку графічне зображення включало територію України без приналежності тимчасово окупованого Криму.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили у Посольстві України у Франції.

Йдеться про публікацію від 26 квітня, присвячену 35-м роковинам аварії на Чорнобильській АЕС.

«Сталася помилка у формуванні мапи, яка супроводжувала матеріал, присвячений Чорнобилю, у нашому випуску від 26 квітня (стор. 9). Крим було показано у кольорі, що могло призвести до думки, що цей анексований у 2014 році Москвою півострів на півдні України, вважається для La Croix російським. Але тут йдеться про помилкову інтерпретацію: упродовж років La Croix у своїх статтях із висвітлення суперечностей щодо Криму між Україною, ЄС і США з одного боку, та Росією з іншого, ніколи не обіймав такої позиції (про російську приналежність Криму – ред.)», - заявили у французькій газеті.

Читайте також: Видання Euroactive видалило карту України без Криму – посол

У Посольстві України у Франції повідомили, що це вже четвертий з початку року випадок у французьких ЗМІ та публічному просторі Франції, коли територія України відображалася некоректно з огляду на триваючу тимчасову окупацію деяких українських регіонів Росією.

Після реагування українських дипломатів французькі редакції виправляли такі помилки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-