Справу арештованого у Криму Ернеста Ібрагімова долучили до «другої бахчисарайської групи»

Справу арештованого у Криму Ернеста Ібрагімова долучили до «другої бахчисарайської групи»

Укрінформ
«Справа» заарештованого в лютому 2021 року Ернеста Ібрагімова розслідується у стислі терміни і близька до завершення, оскільки окупанти включили до неї більшу частину матеріалів з кейсу «справи другої бахчисарайської групи».

Про це повідомляє у Фейсбуці Кримська солідарність, передає Укрінформ.

«Розслідування кримінальної справи Ернеста Ібрагімова, якого включили до складу другої бахчисарайської групи «справи Хізб ут-Тахрір», добігає кінця. Сторона захисту підписала постанову про ознайомлення з результатами судово-психіатричної експертизи. Фахівці зробили висновок, що чоловік абсолютно здоровий», - йдеться у повідомленні.

Як зазначила адвокат Ліля Гемеджи, розслідування «справи» близьке до завершення у досить стислі терміни, оскільки «більша частина матеріалу виділена і долучена до цієї справи з кримінальної справи другої бахчисарайської групи».

Наразі захист очікує результатів фонографічної експертизи, яка має визначити приналежність голосу Ернеста Ібрагімова та Алі (Олега) Федорова на аудіозаписах у мечеті.

Адвокат повідомила, що Ібрагімов, користуючись своїм правом, зауваження у протоколах слідчих дій виконує кримськотатарською мовою, проте у наданні йому перекладача слідчим було відмовлено.

Читайте також: Окупанти прийшли з обшуком до кримського татарина Рамазанова

Ернесту Ібрагімову ще до отримання результатів психіатричної експертизи висунуто обвинувачення у скоєнні злочину за статтею 205.5 КК РФ.

Кримський татарин працював кухарем у бахчисарайській кав'ярні «Салачик». Власника кав'ярні Марлена Асанова у вересні 2020 року засудили до 19 років позбавлення волі в колонії суворого режиму за обвинуваченням в організації бахчисарайського відділення «Хізб ут-Тахрір» (частина 1 статті 205.5 КК). Після арешту свого роботодавця Ібрагімов активно брав участь у проєктах громадських організацій "Кримська солідарність" і "Кримське дитинство".

17 лютого 2021 року, під час масових обшуків у Криму, до Ібрагімова, який проживав у Бахчисараї, також прийшли співробітники ФСБ і затримали його за обвинуваченням у причетності до партії Хізб ут-Тахрір, яка в Росії заборонена з 2003 року. На території України і більшості країн організація діє без обмежень на рівні національних законодавств.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-